Pomfrit
Shutterstock
Pomfrit

Shutterstock

Pomfrit, Foto: Shutterstock

Svako ko je probao hladan pomfrit pokajao se što je dozvolio sebi da mu ovakav ukus pokvari ukus pravog pomfrita, ali ponovno podgrevanje može da bude još gore jer se pomfrit tada potpuno osuši i postane tvrd za zube.

Ipak, postoji način da uspešno podgrejete pomfrit kada se ohladi, a da izbegnete njegovo upropašćavanje. Razlog zašto pomfrit postane tvrd kod ponovnog podgrevanja je taj što se u potpunosti osuši kada ga opet vratite u tiganj ili mikrotalasnu rernu.

Ekspert za hranu, više puta nagrađivana u oblasti spremanja hrane, Magda Ganea otkrila je u čemu je trik.

-Krompir je pun vode koja nestane kada ga podgrejete i na to treba obratiti posebno pažnju. Moguće je opet podgrejati krompir ali samo ako o njemu mislite kao o ponovnom kuvanju. Već spremljeni krompir držite u frižideru tako da nije hermetički zatvoren jer se tako razvijaju bakterije, rekla je ona.

Pre nego podrejete krompir uverite se da je on suv. Najbolji način da ga ugrejete je da ga vratite u dosta vrelog ulja, bilo da koristite fritezu ili dublji tiganj, piše metro.co.uk.

Kao test da li je ulje dovoljno vrelo možete u ulje da stavite kockicu hleba koja treba da porumeni u roku od 12 sekundi ukoliko je ulje dovoljno vrelo. U suprotnom, sačekajte još malo da se ulje ugreje.