Špagete Testenina Pasta
Shutterstock
Špagete Testenina Pasta

Shutterstock

Jedite isto, a unesite duplo manje šećera, Foto: Shutterstock

Svi volimo da jedemo testeninu, ali je problem što ona sadrži ogroman broj kalorija, čak 390 na 100 grama.

Najveći deo tih kalorija dolazi iz skroba, koga je testenina puna, i koji se u telu pretvara u šećer. Zatim naše telo koristi upravo taj šećer kao izvor energije, dok se masti talože, pa dolazimo u problem s viškom kilograma.

Međutim, sada je otkriveno kako uživati u testenini a uneti mnogo manje kalorija u sebe. Neverovatno zvuči, ali sve što treba da uradite je da testeninu ne jedete odmah posle kuvanja, već da prvo sačekatze da se ohladi, a onda je zagrejete i konzumirate!

Do ovog zaključka došlo se sasvim slučajno tokom emisije BBC-ja "Trust Me, I'm a doctor".

Ispitanicima su dali da jedu testeninu, a odmah nakon toga im merili nivo šećera u krvi.

Oni koji su jeli upravo skuvano testo imali su dva puta više šećera u krvi od druge grupe kojoj su dali podgrejano jelo.

"Posle ponovnog zagrevanja, skrob se u testenini više ponaša kao onaj u mahuarkama, bananama ili zobi", rekao je doktor Kris van Tueleken.

Dakle, sada znate šta treba da radite.