Parada ponosa Prajd 2010 LGBT
Profimedia
Parada ponosa Prajd 2010 LGBT

Profimedia

Parada ponosa, Foto: Profimedia

Naredna Parada ponosa održaće se 17. septembra u Beogradu, a Nedelja ponosa trajaće od 11. do 16. septembra.

Organizacioni odbor Parade ponosa Beograd ocenio je da je izuzetno važna činjenica da je ove godine održana treća beogradska Parada ponosa u nizu, da je prošla bez incidenata i mirno, na trasi koja priliči jednoj takvoj manifestaciji, odnosno od Slavije do Trga Republike.

Boban Stojanović iz Parade ponosa Beograd rekao je da učešće velikog broja ličnosti iz političkog, javnog i kulturnog života, ali i prisustvo važnih ličnosti sa međunarodne političke scene uliva nadu da će se u narednim godinama stanje prava LGBT osoba u Srbiji popraviti.

"Ništa ne dolazi samo i LGBT zajednici u Srbiji potreban je svako ko može da doprinese poboljšanju njenih prava, a spisak imena je dugačak", rekao je Stojanović.

On je dodao da je proteklih godina uložen ogroman napor da se tema LGBT prava nadje u agendama svih onih koji imaju moć da učine živote pripadnika LGBT zajednice sigurnim.

"Održavanje sigurne Parade ponosa je veliki korak za LGBT zajednicu i izuzetno je značajan u trenutku u kome u Srbiji posustaje građanska hrabrost", rekao je Stojanović.

Komentari (1)

tamooni

19.10.2016 13:00

Tooo JEvropo. Sto vise i sto cesce paradiranje ponosa, prava stvar da bismo shvatili sta su prave vrednosti, a i zarad oplemenjivanja drustva, zar ne ? Porodica, deca, brak, harmonija i lepota zajednice muskarca i zene-sta to bese? Pederalizacija je valjda nasa buducnost, jos ako hocemo u EU, jel tako bata Vule? Zemljo otvori se...