FK Partizan - Rad
Marko Metlaš
FK Partizan - Rad

Marko Metlaš

FK Partizan - Rad, Foto: Marko Metlaš

Engleski "Dejli mejl" je ovim povodom kontaktirao s Evertonovom suprugom Luanom, koja je otkrila da Brazilac nije prvi put vređan na rasističkoj osnovi i da su mu se slične ružne stvari dešavele i na drugim mestima.

- Tužna sam i razočarana, jer moj suprug voli fudbal. Kuću je napustio radostan, a vratio se sa suzama u očima. Sada još moramo da se plašimo za naše živote, jer ovo nije prvi put da smo žrtve. Dešavalo se da nas vređaju u prodavnici, restoranu... Svašta smo doživeli u Evropi, ali ovo je jedno od najružnijih iskustava - rekla je Luana, koja se plaši za bezbednost svoga supruga.

Ovim povodom je Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, u razgovoru za "Alo!" istakao da je Everton bezbedan u Srbiji.

- Ne želim da od utakmice na Banjici pravimo film! Kakva policija i obezbeđenje? Naš igrač Everton je bezbedan u Partizanu i njegova sigurnost u Srbiji se ne dovodi u pitanje. Zar da dozvolimo navijačima da upravljaju - upitao se Ivica Iliev.

U priču u vezi sa skandalom na Banjici uključila se i Jelena Polić, potpredsednica ŽFK Rad, koja je na Fejsbuku napisala da je „Everton zaslužio što je i dobio“. Ona je posle desetak minuta obrisala svoj post.