Psiholozi kažu da cipele povećavaju samopouzdanje
Shutterstock
Flanel košulje su must have

Shutterstock

Flanel košulje su must have, Foto: Shutterstock

Ova duboka strastvena veza i velika zaljubljenost nama damama ne dozvoljava da propustimo najnovije sezonske modele. Prosto ih moramo imati u svom cipelarniku, koliko god da koštaju, pa makar grcale do sledeće plate.

Psiholozi kažu da cipele utiču na samopouzdanje, jer kad god bacimo pogled na svoja stopala, mi uživamo u lepoti obuće koju nosimo. Ali kao što nikada nemamo šta da obučemo ili nikada nismo dovoljno mršave, tako nikada nemamo dovoljno sandala, čizama, cipela, cokula... Kako se makar ovog leta ne bi dogodilo da nedajbože propustite neki par, upoznajem vas sa najaktuelnijim trendovima, sa četiri must have para obuće, koji su obavezni ako želite da budete in.

Psiholozi kažu da cipele povećavaju samopouzdanje

Shutterstock

Psiholozi kažu da cipele povećavaju samopouzdanje, Foto: Shutterstock

Hit su, a muškarci ih ne vole

Prošle letnje sezone platforme su se jedva videle na modnim pistama, ali i na ulicama. Međutim, ove godine modni dizajneri su potpuno odlepili za sandalama i cipelama tog tipa i stavili ih na mesto broj jedan must have liste. Ženama ovaj trend nije teško pao, već naprotiv, one su oduševljene jer nema udobnije obuće od njih. Pritom, čine da noge izgledaju vitkije i zategnutije. S druge strane, muškarcima platforme uopšte nisu seksi, jer njima štiklu ništa ne može da zameni. Trenutno su najprodavanije sandale sa drvenom platformom, sa šarama, ili patike sa ravnom platformom, koje možete nositi u različitim prilikama.

Glamurozne espadrile

Kada kažemo espadrile, prvo na šta pomislimo je odmor, pesak, obala, ledeni napici. No, današnje espadrilice su mnogo modernizovane - postale su glamuroznije, svetlije i pogodne za sve moguće prilike i izlaske. One su definitivno obeležile ovo proleće/leto. Ako uskoro planirate da ih kupite, birajte isključivo platnene modele sa đonom od plute i dezenom sa tufnicama ili mornarskim prugama. Možete ih kombinovati apsolutno uz sve, ali najviše idu uz farmerke i belu bluzu.

Kratki topići su obavezni letnji komad

Shutterstock

Kratki topići su obavezni letnji komad, Foto: Shutterstock

Primabalerina

One nikada ne izlaze iz mode, pa su tako ove sezone sa nama. Trenutno su najaktuelnije na špic i sa trakama, kao što nose balerine. Odlično idu uz duge haljine, pantalone i farmerke do zglobova. Baletanke su miljenice svim ženama jer su praktične, udobne i jednostavne za kombinovanje. Idu uz sve, uz elegantnu, ali i opuštenu garderobu.

Od Tokija do Rima

Japanke, rimljanke i gladijatorke su ovog leta obavezne u vašem cipelarniku. Najpopularnije su sa desenima leopardovih šara, cvetića i pruga. Naravno, bitan detalj mogu biti i kamenčići, biseri i perlice. Takođe, sada su veoma popularne i japanke na kojima se mogu skidati delovi i kombinovati po želji, tako da uvek imate svoj unikatni model.