Eskimi, Grenland psi pas severni pol sneg zima
Profimedia
Eskimi, Grenland psi pas severni pol sneg zima

Profimedia

Eskimi Foto: Profimedia

Ako se osvrnemo na ono što se događa u svetu u proteklih nekoliko godina, očigledno je kako se broj prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda povećao.

Neki za to krive globalno zagrevanje, čovečanstvo i naš način života, dok su drugi uvereni da je sve to samo deo prirodnih ciklusa prirode.

U julu 2017., masivni glečer od nekoliko triliona tona, četiri puta veći od Londona, odlomio se i odplutao od Antarktika.

Pod imenom A68, monstruozni ledeni glečer koji meri 5.800 kvadratnih kilometara odlomio se od Larsena C ledenog pokrova.

Prema izveštajima, to je jedan od najvećih glečera ikad odlomljenih od Antarktika, a dvostruko je veći od jezera Iri, pokazao je izveštaj MIDAS.

Preti nam šesto masovno izumiranje

Prema mušljenju velikog broja stručnjaka, to ne samo da je zabrinjavajuće - to je alarmantno.

Izveštaji pokazuju da globalno zagrevanje nije nikad bilo tako opasno kao danas, a prema američkim izveštajima u delovima te zemlje prosečna je temperatura porasla je i do pet stepeni.

Međutim, masivni glečer koji se nedavno odlomio je tek početak, upozoravaju stručnjaci, a prema nekima, našoj planeti prete ozbiljne katastrofe u dogledno vreme, jer ljudi uzrokuju biološko istrebljenje divljih životinja.

Eskimske starješine upozoravaju

Prema navodima eskimskih starešina, koji su tradicionalno izvrsni vremenski prognozeri, jer žive u skladu sa prirodom, izučavajući poprilično jednostavne, ali često zanemarene signale, problem nije samo u globalnom otopljavanju.

Naime, domoroci, koji žive u arktičkim regijama Kanade, SAD-a i Grenlanda, kažu da klima nije kriva za sve, već se "Zemlja pomerila".

Oni su to jezivo upozorenje uputili NASA-i i celom svetu, uz reči da "planeta stenje, a nebo se promenilo".

Naime, oni tvrde kako se Zemlja "zateturala", odnosno "nagnula" prema severu, što je rezultiralo "promenom na nebu".

"Nebo je drugačije", starešine su tako upozorile NASA-u uz činjenicu da Sunce više ne izlazi na mestu na kom je izlazilo pre.

Upozorili su i da im dani traju duže nego ikad pre u istoriji, a tvrde i da su se promenili položaji Meseca i ostalih zvezda,  a to je po njima pravi uzrok promena temperature i srašnih oluja koje su u poslednje vreme pogodili planetu.

Sve starešine su se složile da je uzrok takvih promena pomeranje Zemlje ka severu, a najviše im smeta što svi optužuju klimatske promene, a niko ne istražuje taj fenomen, a očigledan je, piše "Ancient Code".

Prema njihovom mišljenju Sunce je sada na višoj poziciji na horizontu i greje više nego ikada pre.

"Nešto se opasno događa sa Zemljom", apeluju Eskimi.

Komentari (2)

dika

03.10.2017 12:58

U mom vocnjaku za 50 godina su se desile vidljive promene. Sva stabla su se nagnula prema suncu. Nekoliko stabala su se toliko nagnula da su grane dotakle zemlju i korenov sistem zilla popusta. A klima se odavno promenila pa nemamo 4 godisnja doba po 3 meseca.

lobi

03.10.2017 14:52

sta sve nece placati naftni lobi da dezavuise jedinu nepobitnu istinu - ovo je jedini put u istoriji planete da je covek kriv za klimatske promene.