Turska zastava obala
Shutterstock
Neoosmanlijski planovi: Erdogan

Associated Press

Erdogan uveo tromesečno vanredno stanje, Foto: AP

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan proglasio je večeras tromesečno vanredno stanje u Turskoj posle neuspelog pokušaja vojnog puča u toj zemlji, javlja RT.

Erdogan je, obraćajući se naciji nakon sastanka Nacionalnog saveta za bezbednost rekao da ova odluka nije u sukobu sa turskim zakonima i da ne ugrožava slobodu građana.

"Vojni puč možda još nije gotov i možda se kuju novi planovi", rekao je Erdogan i dodao da evropske države nemaju pravu da kritikuju njegovu odluku o uvođenju vanrednog stanja.

Komentari (3)

crna trojka

20.07.2016 22:57

E sad ce da bude gusto. Veliki deo vojske koji mu je bio veran je ogorcen i besan zbog brutalnog ponizavanja pucista! Iako su pucisti, oni su ipak kolege vojnici! A i to sto se policija sada izdize iznad vojske! Sto policija hapsi vojnike!! To nijedna vojska ne voli!! A pogotovo sto sada svaki kurta i murta moze da bije i ponizava vojnike!! Narocito ako je clan Erdoganove stranke, pa makar bio debil! Erdogan ce sad da sebi soli i da presoli!

severnetribine

20.07.2016 23:02

Ovo mu je put bez povratka.

Zoran - Tico - Tico

21.07.2016 07:46

Ako je istina, da su narod na ulucama pretstavljali pretežno islamisti, ostrašćeni i zaluđeni, ne može se reći da mu je to, baš neka podrška. Ako je tačno da je vojska u svakom smislu potcenjena i skrajnuta na margine egzistencije, takođe nije dobro. Ako mu čitav svet ne veruje, čak ni amerikanci, te mu se sugeriše da ne srlja u diktaturu, može se očekivati radikalizam s one, druge strane. Sve liči na trijumfalan, sultanov predah pre potonuća.