struja, elektrodistribucija Eps
AP
struja, elektrodistribucija Eps

AP

Ilustracija, Foto: AP

Ukoliko nastave sadašnjim putem, sve dobiti EPS-a će biti obrisane, tako da je jako bitno da se država pozabavi ovim problemom. Ta kompanija mora da poboljša prihode, da se bavi viškom zaposlenih i višim investicijama", rekla je Goldstin za Radioteleviziju Srbije.

Govoreći o predstojećem Samitu zemalja zapadnog Balkana u Parizu, kao i akcionom planu "za sprovođenje takozvanih mekih mera za implementaciju trgovinske i infrastrukturne povezanosti, koji će Svetska banka predstaviti na ovom Samitu" početkom jula, ona je ocenila da je važno je da se "svi sete da nijedna mala zemlja nije postala bogata tako što je radila sama za sebe".

"Veoma mi je drago što postoji duh saradnje koji je pokazala Srbija sarađujući sa svim zemljama zapadnog Balkana. Ovaj akcioni plan uklanja barijere kako na Balkanu, tako u Evropi i u svetu i cilj je da olakšamo izvoz zemalja", dodala je regionalna direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu.

Direktorka za strateška i operativna pitanja Svetske banke Marijam Šerman juče je, u razgovoru sa mandatarom Aleksandrom Vučićem pohvalila reforme Vlade Srbije, "pre svega u domenu finansijske stabilnosti očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije".

Šerman je pozitivno ocenila i pravac razvoja u kojem ide Srbija, dok je Vučić rekao "da će Vlada Srbije i u novom mandatu činiti sve kako bi uspešno realizovala neophodne reformske procese".

Jedna od glavnih tema susreta bio je program nove Vlade Srbije "i podrška koju Svetska banka pruža novom mandataru Aleksandru Vučiću", a posebna pažnja posvećena je procesu restrukturiranja javnih i državnih preduzeća EPS-a, RTB Bor i Resavice, "u kojem Svetska banka aktivno učestvuje u saradnji sa resornim ministarstvima".

Komentari (2)

mILE

28.06.2016 09:28

To je sps ov i Dacicev el dorado gde otimaju i kradu koliko im milo

Puritanac

28.06.2016 10:01

Ovi novi samo nastavljavu praksu onih starih.Nastavlja se praksa masovnog stranackog i burazerskog zaposljavanja u EPS-u i to zaobilaznim putem, preko raznoraznih agencija.To je javna tajna i to svi znaju.