Sirija, Alepo
Profimedia.rs
Sirija, alepo, rat

Profimedia.rs

Rat je potpuno razorio drugi po veličini sirijski grad, Foto: Profimedia.rs

"Čini se da će Alep, nažalost, pasti", rekao je Falon za BBC, odbijajući da okarakteriše mogući pad Alepa pod kontrolu sirijske vojske kao potpunu pobedu vlade u Damasku.

"Sirijski režim kontroliše samo 40 odsto sirijske teritorije, a većina stanovništva je protiv njega. Podrška naroda ne može se dobiti bombardovanjem bolnica i blokiranjem konvoja sa humanitarnom pomoći", naveo je on.

Falon je dodao da će Velika Britanija nastaviti da traži od Rusije da "upotrebi svoj uticaj kako bi okončala građanski rat u Siriji i pomogla u njenom obnavljanju".

On je kazao i da je spreman da sarađuje sa budućim američkim ministrom odbrane Džejmsom Matisom u cilju "smirivanja tenzija u odnosima sa Moskvom" i postizanja rešenja za okončanje sukoba u Siriji, ali je ocenio da se Rusija "ne može tretirati jednako, jer je strateški rival Zapada".

Komentari (2)

Vera

11.12.2016 15:14

Neće biti mira dok Bog sa lica zemlje ne očisti i to satanističko i krivoslavno zlo Rusiju baš kako je uz pomoć Osmanlija očistio prokletu Vizantiju przo nakon šta Mu podelila crkvu a srbe koji su njoj prodali veru za večeru kaznio sa 500g ropstva i eto još se nisu opametili i još krivosalve i još prokleti i genocidni i podržavaju agresora i rat i otimanje tudjeg...

Кутузов

11.12.2016 15:36

То је право лице енглеза.