Englezi nam uvalili rampu za srećan put!
profimedia
Englezi nam uvalili rampu za srećan put!

profimedia

Englezi nam uvalili rampu za srećan put!, Foto: profimedia

„Zemlja koja napušta EU i zemlja deveta rupa na svirali u EU sa tehničkom vladom“, kako je neko juče slikovito opisao, blokirale su otvaranje poglavlja 23 sa Srbijom! Naime, zemlje članice EU juče nisu postigle dogovor o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima o članstvu sa Srbijom, samo zato što Hrvatska i Velika Britanija nisu dale saglasnost da se to učini 30. juna, zbog čega je moguće da otvaranje ovog poglavlja bude odloženo za jul. Hrvatska to nije učinila „iz suštinskih razloga“, a Velika Britanija „iz tehničkih razloga“ zbog situacije u vezi sa napuštanjem EU.

Vučić

Tanjug Tanja Valić

Vučić, Foto: Tanjug Tanja Valić

Evropska komisija i holandsko predsedništvo EU nastaviće konsultacije sa Zagrebom o ovoj temi, u cilju da konsenzus eventualno bude postignut na sastanku ambasadora zemalja članica u četvrtak 30. juna prepodne, što bi omogućilo da poglavlja 23 i 24 budu otvorena istog dana.

Kako kaže premijer Vučić, on odlično razume kako to ide u velikoj politici, ali i da je najbitnije šta će Srbija da uradi za sebe.
- Da li će da nam otvore sad ili kad im se dopadne, mogu da otvore ili ne moraju, njihova stvar. Mi ćemo da razvijamo zemlju i sledeće godine ćemo da zadržimo visok rast i da budemo ekonomija sa najsnažnijim rastom u Evropi, i ja ću time da budem zadovoljan. Sve drugo su veliki političari, ja sam običan čovek, mali političar, oni vode veliku politiku, ali je važno da mi u našoj maloj politici uradimo sve što možemo - rekao je Vučić.

Britanci su nam uvek radili o glavi: Palma

Vladimir Živojinović

Britanci su nam uvek radili o glavi: Palma , Foto: Vladimir Živojinović

Sa druge strane, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da ga Velika Britanija nimalo nije iznenadila najnovijim potezom.
- Ništa novo. Ja od Britanije ništa drugo nisam ni očekivao, ona je kako što sam već jednom rekao nakon referenduma sve vreme zaustavljala i stopirala Srbiju na putu ka EU i radila nam o glavi. Srbija će se boriti. A Hrvatska nije mogla da uradi blokadu sama, osim Velike Britanije, još jedna zemlja dala joj je vetar u leđa - kaže Palma za „Alo!“.

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović još veruje da je moguće da se u četvrtak postigne konsenzus država članica o otvaranju poglavlja 23 i 24 sa Srbijom.

Joksimovićeva je rekla da na dinamiku naših evropskih integracija neće presudno uticati to sto će ona biti otvorena tokom jula, u septembru ili u oktobru i da je bitno da Srbija radi svoj posao.

- Još verujem i mislim da je to moguće u četvrtak, ali moramo da budemo i malo strpljivi. Bitno je da radimo naš posao - rekla je Joksimovićeva.

Radun: Hrvatska marioneta Engleske

Komentarišući celokupnu situaciju politički analitičar Branko Radun za naš list kaže da je evidentno da Velika Britanija koristi Hrvatsku kao marionetu. - Blokada od strane Hrvatske došla je pod uticajem Velike Britanije. Britancima je zgodno da Hrvatsku koriste kao marionetu, koja se tu mnogo ne pita. Referendum je završen, ali Britanija je još u EU i formalno još mogu da odlučuju i menjaju sudbinu drugih zemalja. Očigledno je da su sada odlučili da nastave svoju politiku iz devedesetih i da na nas vrše pritiske i zbog Kosova i zbog Rusije - uveren je Radun.

Komentari (8)

milijana

28.06.2016 16:14

Oni su sami sebi, kako Hrvati kzu ZABILI, dve rampe, jednu u mozak, a drugu u supak. Gud baj kolonisti.

Jao

28.06.2016 16:46

Hrvatska blokira a ne briranija samo nik oneće da prizna da mora da s esagne hrvatima?

Miki

28.06.2016 16:47

Bruka čoveče a pre mesec dana se pisalo da je poglavlje 23 već otvoreno i hrvatska pobedjena i eto kako su u laži kratke noge

Joj što volem od svih kola, u Vrzino kolo da se hvatam

28.06.2016 17:57

Jeste videli kako sve postaje jednostavno kad pravi stručnjak stane da objašnjava kako stvari stoje. Čovek uopšte ne poznaje briselsku tehnokratiju i tehnologiju pregovoranja za pristupanje EU, al hoće čovek nešta da nam kaže.

milan

28.06.2016 18:31

kakva unuja zašto da idemo u bolesnu kuću koja je puna bolesnika i koliko ih samo jos pretenduje

Ratni veteran

28.06.2016 20:33

Oni nama rampu a ja njima uvalim pumpu.

zv

28.06.2016 21:15

Palma je sve rekao.

Драгомир

29.06.2016 08:18

Ало,бато,геџо србине,научи термин шта значи РАМПА?То није оно што пише у чланку већ је то део конструкције за лакше кретање инвалида у колицима.То је издигнути део поред колосека у нивоу висине платоа теретног вагона и служи за лакши истовар.РАМПА није нешто што зауставља мислећи на ону мотку што се спусти преко пута јер наилази воз.Та мотка је ПОЛУБРАНИК јер некоме брани да не загине од воза.Погрешна употреба термина је исто као када би рекли ... Ене ги на небу лети воз!