Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Koliko prvi reket planete peče izgubljeni meč od Srbina jasno pokazuje to što se Britanac ne odvaja od pehara za finalistu turnira u Kataru!

Nole je naneo Endiju prvi poraz posle 28 trijumfa u nizu, pa je „zlatni soko” dospeo u ruke našeg tenisera drugu godinu zaredom.

Utešna nagrada, prikaz glave sokola na peharu u obliku vrha reketa, pripala je Mariju. Ako je to donekle i razumljivo, jer je pravo iz Katara otišao u Australiju, pa nije stigao da ga ostavi u porodičnoj kući na britanskom tlu, onda je zaista zanimljiv razlog zašto je baš taj pehar poneo i na prvi trening u Melburnu.

Endi Marej

Profimedia

Endi Marej, Foto: Profimedia

Čim je došao na igralište, nagradu za drugu poziciju u Dohi izvadio je iz torbe i ostavio je na vidljivom mestu. Ne postoji drugo objašnjenje za ovu situaciju nego da je Škot na ovaj način hteo da se što bolje motiviše za Australijan open, koji je na programu od 16. do 29. januara.

Pet puta je Endi Mari igrao u finalu ovog grend slema i nikada nije uspeo da trijumfuje, a Novak je čak četiri puta bio enigma za njega (2011, 2013, 2015. i 2016.). Prvi reket na svetu ističe da poraz u Dohi neće imati negativan uticaj na njega.

- Ne osećam da imam neke mentalne barijere pred Melburn, to je sve iza mene, u prošlosti. Idem da dam svoj maksimum i probam da dođem do titule. U Kataru sam imao dobar test, telo se oseća dobro i ima tu dosta stvari u kojima mogu da napredujem - rekao je Mari.

On je u intervjuu za „Tajms” otkrio da, osim belog sporta, obožava i fudbal.

- Zanima me i fudbal i voleo bih  da nešto uradim u ovom sportu. Gledam mnogo mečeva - poručio je Mari.

Komentari (2)

nektarije

11.01.2017 08:51

aaaa smesni ste!poceli ste sa naslovima kao informer!sramota!

nedjo

11.01.2017 17:33

vas naslov je ulicarski