Enčilada
promo
Enčilada

promo

Enčilada, Foto: promo

Sastojci:

- 6-8 tortilja ili palačinki
- šoljica polutvrdog sira

Sastojci za fil:

- kašika brašna
- 2 pileće bele šnicle
- 400 g pelata
- 2 čena belog luka
- kašičica kurkume
- pola kašičice čili praha
- kocka za supu
- so, ulje

Priprema:

Piletinu isecite na tračice i skuvajte u vodi gde ste otopili kocku za supu, a možete dodati samo suvi začin ili so. Kuvati dok piletina ne omekša, 10-15 minuta. Ocedite od vode. Zagrejte ulje, dodajte beli luk i pržite oko minut, dodajte brašno, zapržite oko 30 sekundi i dodajte pelat. Ako je pregusto, malo razredite vodom. Dodajte začine - kari, čili i so. Promešajte i kuvajte 5-7 minuta. Odvojite deo umaka za prelivanje tortilja. U umak dodajte pileće meso, promešajte i kuvajte oko minut. Tortilje zagrejte pre punjenja. Dodajte dve-tri kašike fila na svaku tortilju. Zamotajte. Poređajte jednu pored druge. Prelijte pelatom i pospite rendanim sirom. Pecite na 200 stepeni od pet do deset minuta.

Tagovi