Zagrlja, deca
Shutterstock
Zagrlja, deca

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

- Džejkobe i Sofija, volim vas. Žao mi je zbog ovoga što vam je život priredio, ali biću uz vas svakog trenutka. Nikada nećete ostati sami - napisala je u dirljivoj objavi ispod fotografije na Fejsbuku Kanađanka Lilijan, majka 14-godišnjeg sina i petgodišnje kćeri koji se zajedno leče od iste vrste tumora.

 

Džejkob je u međuvremenu operisana i za sad se dobro oporavlja, prenosi "24sata.hr".

Tumor od kojeg se brat i sestra leče uzrokuje genetska mutacija zbog koje oboljenje može postati izuzetno agresivno. Džejkob je imao samo pet godina kada mu je dijagnostifikovana bolest. Prošao je agresivno lečenje zbog kojeg je izgubio vid na jedno oko, a na jedno uvo sluh.

Ipak, posle deset meseci lekari su utvrdili da je tumor nestao. Cela porodica je potom prošla testiranje kojim je utvrđeno da nose problematičan gen koji je uzrok Džejkobove bolesti.

Kod njegovog sedmogodišnjeg brata Lijama gen nije pronađen, ali su ga potvrdili kod mlađe sestre Sofije.

Od rođenja je pod stalnom kontrolom lekara, a 2016. godine dijagnostifikovan joj je isti oblik tumora kao i kod Džejkoba i to na istom mestu, na mozgu. Iako je tumor uspešno operisan, ubrzo su otkrili da se Džejkobu sada pojavio na bubrezima.

Da stituacija bude još teža, potvrđen je novi tumor i kod Sofije.

- Ovo je najtužnija fotografija koju sam ikada videla. Slomljena sam, svi smo. Nisam zamišljala ovakav život za njih, ali bićemo uz njih svakog trenutka - napisala je njihova majka Liliane Hajjar na Fejsbuku.