RTB Bor radnik topionica rudari topioničarski baen
Promo
RTB Bor radnik topionica rudari topioničarski baen

Promo

RTB Bor, Foto: Promo

U topionici Rudarsko-topioničarskog-basena "Bor" došlo je do eksplozije u kojoj, srećom nije bilo povređenih. Kako je za medije naveo jedan od zaposlenih, koji je i prosledio snimak iz topionice, navodno, u jedan od metalurških mašina u topionici ubačena je sirovina koja je u sebi imala 16 odsto vlage, umesto dozvoljenih četiri procenata, što je dovelo do detonacije i eksplozije.

Sa druge strane, rukovodstvo RTB Bor demantuje da je došlo do incidenta.

- Evo nas na licu mesta, kod konvertora broj 4 koji, kao što vidite on radi normalno – rekao je dr Ivan Najdenov rukovodilac radne jedinice konvertori - rafinacija u borskoj Topionici.

- Ovde smo da demantujemo priču koja se danas pojavila u sredstvima informisanja, a to je najbolje uraditi sa lica mesta. Ovde nema nikakvih problema, proces proizvodnje teče sasvim normalno, niko nije povređen, nema nikakve materijalne štete i konvertor broj 4 radi uobičajeno. Apsolutno nikakvog zastoja u topionici nije bilo i priča koju su mediji danas plasirali jednostavno nije tačna – izjavio je Najdenov.

Ovim povodom oglasio se i generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski:

- Ovo je topao proces, iskričenje iz konvertora se dešava svaki čas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra. Ne smemo dozvoliti da se u medijima zloupotrebljava nešto što je potpuno uobičejana stvar, moramo pokrenuti krivične postupke protiv onih koji su izazvali ovakvu situaciju u javnosti – izjavio je Spaskovski.

Komentari (1)

deda Vasa

12.11.2017 18:55

Politika bato ! U Srbiji je lični interes uvek bio iznad državnog .Nekome je ova vest sigurno bilo u korist.