Istanbul eksplozija
Twitter/Solhanli04
Istanbul eksplozija

Twitter/Solhanli04

Policijsko vozilo uništeno u eksploziji, Foto: Twitter/Solhanli04

Četvoro osumnjičenih je podvrgnuto ispitivanju u sedištu policije u Istanbulu, prenosi AP, pozivajući se na tursku državnu agenciju Anadolija. Istovremeno, privatna turska agencija Dogan navodi da su četiri osumnjične osobe iznajmile automobil koji je korišćen u bombaškom napadu.

Najmanje sedam policajaca i četiri civila je stradalo u napadu. Prema rečima guvernera povređeno je 36 osoba, a tri osobe su u kritičnom stanju.

Meta napada, kako su ranije naveli turski mediji, bio je autobus sa policajcima. Pretpostavlja se da je neko razneo parkiran automobil u trenutku dok je pored njega prolazilo policijsko vozilo.

Napad se dogodio u istanbulskoj oblasti Veznečiler, u jutarnjim satima u vreme najveće gužve i to u blizini istorijske četvrti grada, navodi CNN Turk.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi Rojters, podsećajući da su nedavne napade u Turskoj izvodili pripadnici IS, kurdski ekstremisti i pripadnici radikalne levice.

Pričinjena je velika materijalna šteta, a policija na terenu vrši uviđaj.

Erdogan: Kurdi su krivi!

Turski predsedik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su kurdski pobunjenici iz Radničke partije Kurdistana odgovorni za današnji napad.

"Nije ništa novo da teroristička organizacija PKK izvodi takve napade u gradovima", rekao je Erdogan dok je obilazio povređene i poručio da će se "borba protiv terorizma nastaviti" i da napad ne može da se oprosti.