Aleksandar Mikić
privatni album

 

Aleksandar Mikić

privatni album

Aleksandar Mikić, Foto: privatni album

Aleksandar Mikić, rođen u leskovačkom naselju Rudare, stradao je u leskovačkoj mesnoj zajednici „Kosta Stamenković“ u ulici Topličkog ustanka odmah po dolasku iz rodnog Rudara, udaljenog oko sedam kilometara, u novoizgrađeni stambeni prostor u toj leskovačkoj tranzitnoj ulici, koja vodi ka „Kineskoj robnoj pijaci“ u tom gradu, kako nezvanično saznajemo na licu mesta.

Njega su lišile života za sada nepoznate osobe, verovatno dvojica profesionalaca, koji su se odmah nakon ubistva udaljili sa lica mesta u pravcu ulice Ilije Strelje.

Neki minut kasnije, u dvorištu iza ulaza broja četiri u leskovačku višespratnicu zvanu „Lamela“, na besplatnom parkingu koji pripada Tehnološkom fakultetu eksplodirao je plavi „reno megan” stranih tablica, koji je izgoreo za svega nekoliko minuta.

Na tom delu parkinga i juče je bilo primetno da je paljevina zahvatila dudovo stablo ispod kojeg je u senci bio zaklonjen „reno megan”.

- Moj sin je čuo kuknjavu S. R., vlasnika „forda fijeste” koja je, igrom slučaja, bila parkirana odmah uz „reno” do nekoliko minuta pre eksplozije, i odmah je istrčao iz stana da mu pomogne da odguraju „ford” što dalje od mesta paljevine. Međutim, za to kratko vreme oštećen je deo instalacije i haube susedovog „forda”. Samo što su njih dvojica odgurali auto u stranu, koju sekundu kasnije eksplodirao je „reno megan”, odbacivši ih obojicu u stranu. Čini mi se da je moj komšija neposredno pre ovog incidenta upravo pristigao sa porodicom i bebom u autu, pa je sve, bogu hvala, prošlo bez većih posledica - priča nam u jednom dahu komšija.

U tom haosu, ubice su se u kasnim večernjim časovima najverovatnije drugim automobilom mirno udaljile sa parkinga, dok su komšije i vatrogasci gasili upaljene automobile.

Na to da je reč o klasičnoj sačekuši ukazuje snimak na kojem se može videti šta se dogodilo te noći, a napadač je, kako se navodi, i te kako bio svestan kamere.

Prema rečima izvora, nešto posle 21 sat Mikić je izašao iz zgrade, a ispred ga je čekao automobil „reno megan” stranih tablica, u kojem su se nalazila dvojica muškarca. Aleksandar Mikić je u Leskovcu upamćen kao žestok momak, ali se poslednjih godina primirio jer je želeo da se bavi biznisom.

Prema rečima njegovih poznanika, u mladosti se bavio fudbalom i bio je uspešan u tome, međutim, kasnije je imao problema sa zakonom.