Deluje da Janković sve radi u cilju njegove političke promocije
Milan Ilić
Deluje da Janković sve radi u cilju njegove političke promocije

Milan Ilić

Deluje da Janković sve radi u cilju njegove političke promocije, Foto: Milan Ilić

Iako su sve češće glasine da bi upravo Janković, podržan od strane ujedinjene proevropske opozicije, mogao da izađe na megdan kandidatu vlasti, stručnjaci smatraju da je njegova biračka baza dosta uska i da su mu šanse za pobedu limitirane.

Politički analitičar Dragomir Anđelković navodi za „Alo!” da šanse Saše Jankovića prvenstveno zavise od toga ko će biti njegov protivkandidat, odnosno ko će se još kandidovati na izborima za novog šefa države.

- Ako posmatramo ovako ponaosob njegove šanse, van nekog šireg konteksta kandidata i protivkandidata, mislim da su mu šanse veće nego nekim drugim pretendentima iz tog takozvanog bloka proizašlog iz podele nekadašnje Demokratske stranke - navodi on i dodaje da misli da bi kandidat tog bloka teško mogao pobediti.

Upitan da li misli da bi se Janković mogao pojaviti kao zajednički kandidat udružene opozicije Anđelković navodi da je ta mogućnost isključena.

- Moguće je da bude kandidat frakcija nastalih iz DS-a, ali kao takav skoro da nema šanse da pobedi - ističe analitičar, dodajući da misli da je Janković davno krenuo u kampanju.

- Meni deluje da je sve što on radi u poslednje dve-tri godine u funkciji njegove političke promocije, e sada, da li mu je cilj da se kandiduje za predsednika ili da sutra pravi svoju političku stranku ili bude na čelu nekog bloka, to ne mogu da kažem, ali to što on radi jeste politička kampanja - zaključuje Anđelković.

Sa druge strane, politički analitičar i urednik „Nove srpske političke misli“ Đorđe Vukadinović navodi da Saša Janković nesumnjivo ima javni uticaj, koji prevashodno proizlazi iz funkcije koju obavlja, ali smatra da je njegova biračka baza dosta uska.

- Govorim kao analitičar, po mom osećaju, mislim da sama vlast namerno ili nenamerno naduvava tu njegovu kandidaturu, ali ne znam da li je reč o bojazni da se on kandiduje ili možda želja da se kandiduje računajući da ne može da pobedi - kazao je on, dodajući da Janković ima javni uticaj i težinu.

- Mislim da je njegova potencijalna biračka baza dosta uska i da bi on mogao da bude ozbiljan kandidat, samo ako bi čitava opozicija stala uz njega. On je možda zgodan zato što nije član nijedne stranke, pa bi se oko njega mogli složiti, ali mislim da su njegove šanse da pobedi vrlo limitirane - navodi Vukadinović i dodaje da je jedna od Jankovićevih prednosti i to što se bavi ljudskim pravima.

Snimio spot za kampanju?

Mediji su juče objavili da je Janković snimio spot koji neodoljivo podseća na spotove predsedničkih kandidata. Spot je navodno režirala Bojana Maljević, koja je poznata po svom opozicionom delovanju. Sama Maljevićeva negirala je na Tviteru da je reč o političkom spotu, nego je istakla da je to samo „izjava za serijal o pravima građana”.

Komentari (17)

Milan

17.09.2016 07:10

Ovaj alhoholičar i ogrezli u kriminalu tajkun nije ni za predsednika kucnog saveta

Saša

17.09.2016 09:41

@Milan - Ti si BOT!!!

OKI

17.09.2016 08:48

Sta bi sa samoubistvom u njegovom Stanu

Saša

17.09.2016 09:42

@OKI - Pitaj Nebojšu iz Beograda.

Stevo

17.09.2016 09:14

Ajmo Sasa do pobede,ovi Vucicevi analiticari rade naravno po Vucicevom nalogu....

Saša

17.09.2016 09:52

A vaš kandidat Toma diploma je baš stručan i kvalifikovan da uručuje ordenje.čita pripremljene tekstove,zida gde god stigne,peče rakiju i najvažnije bruka naciju gde god se pojavi.Gotovi ste!

Frojd

17.09.2016 13:33

@Saša - A ko tebe slagao da ce Toma biti kandidat sns-a ?

Saša

17.09.2016 14:53

@Saša - Mene apsolutno neinteresuju vaši kandidati,ali se vidi iz aviona da vi jednostavno i nemate kandidata.Vama je Vučić sve, od portira do premijera a sada jadnik mora i predsednik da bude.Gotovi ste!!!

Milo

17.09.2016 10:29

Zašto da ne. Pošten covek. Neka obeca da ce ih sve procesuirati i garantovano ide u drugi krug. Pa to su obecali i SNS ovci a posle isfolirali birace. Vucic, i ako je obecao da nece da skida penzije prvo je to uradio, i laže narod o boljem životu. Kao da mi živimo na nekoj drugoj planeti kao oni.

hetfild

17.09.2016 12:06

kada premijer u jeku izborne kampanje postavlja kamene temeljce, to je kao u redu, a cim Sasa Jankovic zine, sta god rekao, to se odmah popljuje i navodi kao kampanja. "Oko mene su u stvari licemeri i..."

qq

17.09.2016 12:07

Koga ovaj stiti? Tajkune?

mihailo

17.09.2016 14:43

@qq - Štiti sebe... Afera oko samoubistva nije razrešena na uverljiv način. Ima puter na glavi i to je odlična prilika za ucenjivanje i baš zato On NEMOŽE ! Nije ni za ovaj položaj koji sada zauzima.

ZULU

17.09.2016 15:00

Nezaboravite da je u svom stanu ovaj covek ubio poznanika 90-tih godina a Miloseviceva policija je vrsila uvidjaj----tada ga nije bilo briga da zastiti gradjana---tad mu je odgovarao Slobin rezim

Milan

17.09.2016 15:42

Ovaj tip je krvnik pogledajte mu krvave oči koga on stiti taj ce završiti pod zemljom interesuje ga samo novac .

Milan

17.09.2016 15:42

Ovaj tip je krvnik pogledajte mu krvave oči koga on stiti taj ce završiti pod zemljom interesuje ga samo novac .

Ergo

18.09.2016 00:10

Ali analitičari...dve proruske podguzne muve režima.

Boban

18.09.2016 13:28

A koće onda da nas zaštiti od zaštitnika građana ( Jankovića) ? Srbija ima bolje, njega niza predsednika Skupštine stanara, ali ne više od njegovog stana!