Aleksandar Džikić
Profimedia
Aleksandar Džikić

Profimedia

Aleksandar Džikić, Foto: Profimedia

"Zadovoljan sam pobedom, ali ne i fokusom pojedinaca, stvarno nisam. Moraće tu nešto da se promeni, neke stvari, kako bi tim funkcionisao još bolje. Nisam zadovoljan kako smo otvorili, kao da smo bili za korak sporiji, pa čak i one ničije lopte su završavale kod njih", rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

Partizan je poveo protiv FMP-a u polufinalnoj seriji Super lige Srbije, pošto je kao domaćin savladao ekipu iz Železnika sa 82:63.

"Došlo je posle do promene ritma, ubedljivo smo pobedeli, ali mislim da smo dosta radili na parketu. Oni koji nisu gledali će misliti da je bilo lako, ali nije. Očekujemo da će FMP u Železniku biti još agresivniji, da će koristiri prednosti svoje dvorane", kazao je Džikić.

"Stvarno mislimo da pobeda nije laka, rezultatski je ubedljiva, na papiru izgleda lako, ne vidim da će ovi moji da se opuste. Ne idemo mi u Želednik, a da oni kažu: 'Gde ste lavovi, evo vam igrajte finale'. Ako ima takvih, taj neće igrati u ponedeljak. Nema opuštanja", dodao je Džikić.

Trener FMP-a Slobodan Klipa čestitao je Partizanu na pobedi i naveo da će ta utakmica koristiti njegovoj ekipi.

"Mislim da je ova utakmica mom timu koristila da vidi kako se igra jedna ozbiljna košarka, za njihovu budućnost, za njihovo iskustvo i mislim da ćemo naredne utakmice odigrati bolje jer ćemo se sigurni adaptirati na ovako agresivnu i čvrstu igru", rekao je Klipa.

On je kazao da FMP nije izdržao pritisak i da njegovi košarkaši nisu imali razloga da se "prepadnu".

"Mislim da možemo da odigramo bolje i da će sledeća utakmica biti intersantnija. Nadam se da može serija da se vrati u halu Aleksandar Nikoli', Partizan je bolji tim to nema dilema, ali mislim da možemo da napravimo iznenađenje. Mnogi igrači mogu da igraju kvalitetnije i to je razlog za optimizam za sledeću utakmicu", kazao je Klipa.

Naredna utakmica će se igrati u ponedeljak od 21.00 u Železniku.