Stevan Dželatović
promo
Stevan Dželatović

promo

Stevan Dželatović, Foto: promo

Naime, kako tvrdi dobro obavešten izvor “Alo!”, Dželatovićev kum Milan Garača bio je dugogodišnji dobavljač “Resavice”, i to sve u vreme dok je Dželatović još bio zamenik direktora, ali je u tom preduzeću vedrio i oblačio još tada.

- Garača ima firme “Gea investment”, u kojoj je vlasnik 70 odsto udela, i “Gea capital”, koja je u njegovom stopostotnom vlasništvu. Zahvaljujući kumovskim vezama sa Dželatovićem, upravo njegova firma je bila jedan od dobavljača “Resavice”, a isporučivali su energetske kablove, elektrode i žice za varenje, kao i kotrljajuće ležajeve. Verujem da su radili sa “Resavicom” do 2014. - navodi naš sagovornik. No, kako dodaje, više puta je bilo i problema sa robom koje su Garačine firme prodavale “Resavici”.

- Jednom prilikom, čini mi se 2014, “Resavica” je od Garačine firme “Gea investment” kupila energentske kablove za metanski režim proizvodnje. Čim su stigli, šef elektroslužbe je rekao da su kablovi falš i odbio da se oni koriste. “Resavica” ih je vratila kako bi bili zamenjeni drugim, međutim, kasnije je ustanovljeno da su kablove samo presvukli umesto da isporuče druge, ali je sam Dželatović izvršio pritisak na šefa elektroslužbe da primi kablove. Zato je u nekom momentu došlo i do problema u rudniku “Soko”, u kojem su korišćeni, ali srećom nije bilo nikakvih posledica - tvrdi sagovornik “Alo!”.

Ni Dželatović ne negira da je Garačina fima prodavala robu “Resavici”, ali tvrdi da ne sarađuju s njima od kako je on direktor.
- Pa, taj čovek nema nikakve ugovore s nama od kako sam ja direktor. Još od 2013. ne radi sa “Resavicom”. Očigledno neko ima nešto protiv mene, pa priča sve to - poručio nam je Dželatović. Garaču pak uprkos brojnim pozivima juče nismo uspeli da dobijemo za komentar.

“Alo!” je i juče pisao da je jedan od najvećih otkupljivača uglja iz “Resavice” Dželatovićev drugi kum, Zoran Vučković, inače finansijski direktor Demokratske stranke Srbije (DSS), što su obojica i potvrdila, ali ističući da to nema nikakve veze sa njihovim kumovskim odnosom.

Izveštaj o falš kablovima

promo

Izveštaj o falš kablovima, Foto: promo

Komentari (3)

Vujica

14.09.2016 21:15

E to je kum, a ne ona dva moja nistaka!

rrr

15.09.2016 08:02

soko odvojiti administraciju smanjiti a u resavicu svi beze neki u republicni parlament a rudnik soko skoluje a sav cute a neki cim naprave nesto sklanjaju a rudari nadrljaju..mehanizacija losa vucicu pogledaj i njih ..............

Ljubica

15.09.2016 12:30

A ciji je kum bio sve ove godine na mestu gde je navodno Dzelatovic uhlebio svog kuma?