Stevan Dželatović
promo
Stevan Dželatović

promo

Stevan Dželatović, Foto: promo

Pravo iz zatvora na posao! Stevan Dželatović, bivši vršilac dužnosti direktora rudnika „Resavica”, koji je uhapšen pre mesec dana zbog navodnog primanja mita od 30.000 evra, pušten je iz pritvora i odmah vraćen na posao, i to na mesto ekonomiste u finansijskoj operativi, saznaje „Alo!”.

Interesantno je i da se među prvima video sa predsednikom opštine Despotovac, i to u samoj zgradi opštine.

Kako za „Alo!” otkriva dobro obavešteni izvor, Dželatović je iz pritvora pušten prošlog ponedeljka, a već sutradan sastao se sa Nikolom Nikolićem, predsednikom opštine Despotovac.

- Dželatović je došao u zgradu opštine, gde ga je primio predsednik Nikolić u svom kabinetu. S njima su bili i zamenik predsednika opštine Nenad Jovanović, savetnik predsednika Saša Janković i Boban Branković, direktor „Rembas transa”. Interesantno je da je Dželatović odmah po izlasku iz pritvora otrčao kod predsednika, a još je zanimljivije što je na tom sastanku, između ostalih, bio i Branković, za koga se zna da je sa Dželatovićem sklapao ugovore štetne po „Resavicu” - ističe naš sagovornik.

Podsećanja radi, „Alo!” je ranije pisao da su Dželatović i Branković svojevremeno sklopili ugovor po kojem „Rembas trans“ za prevoz uglja kamionima do „Morave“ od „Resavice“ dobija 950 dinara po pređenom kilometru, iako se ugalj inače prevozi železnicom po znatno nižoj ceni od 600 dinara po kilometru. Tim aranžmanom „Resavica” je po jednom kamionu prevezenog uglja gubila 47.500 dinara.

Da je Dželatović odmah po izlasku iz pritvora dobio novo radno mesto u „Resavici”, za „Alo!” je potvrdio i Marko Vuković, vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja.

Otkucao ga bliski saradnik

Stevan Dželatović, o kome je „Alo!” u više navrata pisao zbog raznih malverzacija u rudniku „Resavica”, godinama je blisko sarađivao sa Vidojkom Morarevićem, od koga je i navodno uzeo mito, kao i sa Dejanom Nenadovićem, doskorašnjim predsednikom opštine Despotovac. Zato se i sumnja da ga je policiji otkucao neko od ljudi sa kojima je godinama blisko sarađivao.

- On je dobio novo radno mesto u „Resavici”, i to odmah nakon što je smenjen sa mesta v. d. direktora nakon što je uhapšen. Raspoređen je na mesto ekonomiste u finansijskoj operativi. To je po zakonu tako, a ima pravo i na trećinu plate nadoknade. Jeste bio kod mene na sastanku u sredu, a sada je uzeo odmor i neke slobodne dane do daljeg - potvrdio je Vuković.

Na pitanje šta će i kako će Dželatović, koji se sumnjiči za primanje mita, raditi u finansijskom sektoru u preduzeću, Vuković napominje da neće biti na rukovodećoj funkciji.

- To nije rukovodeće mesto i Dželatović praktično nema nikakve odgovornosti. Jednostavno, zakonska regulativa je takva da mi ne možemo da mu damo otkaz dok se proces protiv njega ne završi do kraja. Čak i dok je bio u pritvoru imao je pravo da prima određeni deo zarade - naveo je Vuković.

S druge strane, predsednik opštine Nikola Nikolić najpre se zbunio kada smo ga upitali sa sastanak sa Dželatovićem, a zatim rekao da ga je video samo nakratko.

- Svratio je čovek samo da se javi, pet minuta smo popričali jer je bila gužva i to je to - rekao je Nikolić.

Iako smo pokušali da dobijemo i komentar Dželatovića, on je do zaključenja ovog broja bio nedostupan.

Komentari (6)

deda

29.05.2017 15:57

Čovek najbolje zna sa parama

Ala Aždaja

29.05.2017 16:10

Ako zatrudni onda po 'zakonskoj regulativi' moze da dobije otkaz. Takva je bar praksa u Bg-u. Ne znam za Despotovac da li je u toku sa aktuelnim zakonikom.

Đoko

29.05.2017 19:34

U Srbiji žena čim zatrudni momentalno dobije otkaz a dokazani lopovi se vraćaju normalno na posao. Alo bre Vuline "socijalisto",nema te da zaštitiš prava trudnica i majki a lopove i kriminalce štitiš.

Buducnost

29.05.2017 22:41

Fino lopovsko drustvo. Jos i predsednik opstine na pet minuta. A i jos u ovakvom tekstu treba da stoji jos imena sa tagom lopov despotovac itd. . . Samo u lep se sektor sistema jppeu vratio iz prdekane tsj direktor.

Buducnost

29.05.2017 22:41

Fino lopovsko drustvo. Jos i predsednik opstine na pet minuta. A i jos u ovakvom tekstu treba da stoji jos imena sa tagom lopov despotovac itd. . . Samo u lep se sektor sistema jppeu vratio iz prdekane tsj direktor.