Morarević (levo) u Parizu sa Dejanom Nenadovićem (desno)
privatna arhiva
Morarević (levo) u Parizu sa Dejanom Nenadovićem (desno)

privatna arhiva

Morarević (levo) u Parizu sa Dejanom Nenadovićem (desno), Foto: privatna arhiva

Vršilac dužnosti direktora rudnika „Resavica“ Stevan Dželatović, o kome je „Alo!” u više navrata pisao zbog raznih malverzacija u tom preduzeću, a koji je uhapšen prekjuče zbog primanja mita od 30.000 evra, godinama je blisko sarađivao sa Vidojkom Morarevićem, od koga je uzeo mito, kao i sa doskorašnjim predsednikom opštine Despotovac Dejanom Nenadović.

Naime, kako tvrdi dobro obavešten izvor „Alo!”, iako je, prema zvaničnoj verziji, Dželatović ucenjivao Morarevića da mu da 10 odsto novca odštete koju je „Resavica“ sudskim rešenjem bila dužna da mu isplati, istina je, tvrdi, drugačija.

- Njih dvojica već dugo zajedno „posluju”, pa je i ovog puta bio u pitanju zajednički dogovor. Morarević je, naime, tužio „Resavicu“ zbog štete nastale na kući njegovog oca, navodno zbog izvođenja radova u jednom od kopova u rudniku. I taj sudski spor je čudan, jer nije bilo dokaza da je baš zbog toga naneta šteta na objektu, a pritom je i dosuđena visina štete od oko 39 miliona dinara, što je zaista previše. No bilo je dogovoreno da „Resavica“ izgubi spor, pa da Morarević, nakon što dobije novac, Dželatoviću da 30.000 evra. Ipak, kada je druga struja saznala kako nameštaju ovaj „posao”, pripretili su Morareviću i poručili mu da, što se njih tiče, on može da zadrži novac od odštete, ali da namesti da privedu Dželatovića - tvrdi naš sagovornik.

Kako dodaje, treći kompanjon u ovoj maloj družini je i donedavni predsednik opštine Despotovac Dejan Nenadović, koji je blisko sarađivao sa obojicom.

- Tako je Nenadović sa Morarevićem držao firmu u Despotovcu, „Elmark KTV”, a koja se zvanično vodila na Nenadovića i njegovog kuma Svetislava Joksimovića. Oni su istisli iz posla Morarevića, a u međuvremenu su firmu, koliko znam, jula prošle godine prodali. Takođe, Nenadović je Morarevića vodio u Pariz na doček ove nove godine. Pritom, isto tako je i Dželatovića s porodicom vodio na doček 2013. u Pariz. Čak pola Despotovca priča da je Nenadović jedno vreme otplaćivao kredit za auto Dželatoviću - tvrdi sagovornik „Alo!”.

Podsetimo, pripadnici MUP-a i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su prekjuče Dželatovića zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita. Kako su naveli, sumnja se da je kao odgovorno lice u „Resavici“ krajem 2016. i početkom 2017. od jedne osobe, koja je u srodstvu sa izvršnim poveriocem „Resavice“, zahtevao novac kako bi potpisao nalog za plaćanje, kao lice odgovorno za raspolaganje novčanim sredstvima izvršnog dužnika „Resavice“ i postupio po pravosnažnoj i izvršnoj presudi Višeg suda u Jagodini, kojom se usvaja tužbeni zahtev poverioca protiv „Resavice“, iako je bio u obavezi da to izvrši.

Nakon isplate 38,94 miliona dinara na ime presude suda on je na osnovu prethodnog dogovora od oštećenog prekjuče. u kući poverioca. primio mito u iznosu od 30.000 evra, kada je i uhapšen.

Komentari (6)

Curcic Srdjan

21.04.2017 08:33

Za trosnu kucu 350 000e i jos moze da zadrzi ako namesti, kakve koristi ima drzava to sto ce da uhapsi dzelatovica ako je budzet grafjana ostecen za 350 hiljada eura.i da ih pohapse i da uzmu pare , i sudije da pohapse..i tog sto mu je dao dozvolu da gradi u blizini kopa

nikola

21.04.2017 12:30

@Curcic Srdjan - A sudski vestai oni daju procenu!

milja

21.04.2017 08:34

Ova dvojica na sici kao da su po zirafu pojeli, oce da popucaju od debljine!

Драгомир

21.04.2017 12:08

Текст сам прочитао осамнаест пута и да ме 'бете ако ишта сам разумео?Па ,пошто млоги не разумеју као ја ове ,,транге франге,, зато и постоје ,,транге франге,,!Срећом што имају начитани полицајци па таквима утуре!Добро,није баш да им утуре ал' некако ми то паде на памет.ПС.Ономад гледам саобраћајац се дерња на младог возача.Ја се лажно представим да сам адвокат и рекох дечку да ми донесе пријаву а како сам видео име саобраћајца обећао сам проверу ел он данас у служби.Оде човек и не рече ди ће!

Djoko

21.04.2017 15:04

I sudija je uzeo 30000 € garant.I vestaci i tuzioci i advokati.Samo je drzava na gubitku. Tako se bogate seljacine po Srbiji.Mogu misliti sta se radi u Beogradu gde ima najvise para.

gavrilovic

22.04.2017 08:34

Kakva dva odvratna, debela cinkarosa na slici!Hoce seljacine na provod u Pariz....hahahaha,kakvi lopovi !