Džejson Prodanović
Instagram
Džejson Prodanović

Instagram

Džejson Prodanović, Foto: Instagram

Bivši igrač Borusije Dortmund, danas najbolji strelac Rot-vajs Esena, imaće priliku da za tri dana pred selektorom kadeta Vladimirom Ješićem na kampu u Staroj Pazovi i zvanično zaduži dres našeg nacionalnog tima.

O fudbalskim kvalitetima brzonogog napadača govoriće stručnjaci, a o Džejsonovom životnom putu i njegovim patriotskim osećanjima za „Alo!” priča njegov ujak Tim Prodanović.

Upoznao je Subotića

Pet godina je Džejson Prodanović igrao u mlađim kategorijama Borusije iz Dortmunda i tom prilikom je upoznao i bivšeg reprezentativca Srbije Nevena Subotića. - Još kao klinac je imao priliku da razgovara sa Nevenom, a kasnije i sa Milošem Jojićem. Ima dosta idola među našim igračima - tvrdi Tim Prodanović.

- Džejsonov otac Kamerunac napustio je porodicu čim se Džejson rodio. Tatu, dakle, nikad nije ni upoznao. Njegova majka, a moja sestra je Srpkinja. Svi smo rođeni u Nemačkoj, ali i te kako čuvamo našu tradiciju. Na srpske korene ponosan je i Džejson, prepoznali su to ljudi iz FSS-a i bliži se trenutak kada će on ostvariti svoje dečačke snove. Dres reprezentacije Srbije ima odmalena, ali sada, kada ga i zvanično bude zadužio, ostaće to zabeležen datum za sva vremena. Njegovoj sreći nema kraja, jedva čeka da se pojavi u Staroj Pazovi - kaže Tim Prodanović, čovek koji je svog sestrića i izveo na fudbalski put.

U razgovoru za naš list Tim kaže da želi da zaštiti Džejsona od medijske halabuke, ističe da je on još dete i da fudbal za njega i dalje predstavlja samo igru.

- Iluzorno je da neko posumnja u njegov patriotizam, s obzirom na to da je odgajan u duhu srpske tradicije i kulture. Posetama Beogradu, Crvenki i Kuli, gde ima rođake, stekao je i iskrene prijatelje. I nikada nije imao ni najmanju neprijatnost zbog boje kože. Srpski narod je divan i pošten, zato sebe ponosno deklariše kao Srbina. Znaju to dobro u njegovom klubu i ponosni su zbog poziva koji je dobio od FSS-a.

Tagovi

Komentari (4)

oki

27.11.2016 12:16

svaka cast Momce !

Pro

28.11.2016 18:39

@oki - Uf slucajno ti dao minus. Napred momak i svi ostali orlici!

Kvazimodo Sorabius

27.11.2016 14:46

Dobro da ga nije kidnapovao crnac (Kamerunac) kao Turcin ono troje, strajkasice ispred zgrade vlade, kojoj je drzava dala "amin" kad je postala bula... (Pro)pade mantra da za Srbiju nece igrati strani drzavljani? Ili ovaj piski kolonjsku vodu, ili je neko namirisao profit, o filantropiji macku o rep!

Orao

28.11.2016 18:38

@Kvazimodo Sorabius - 5 godina u Borusiji nije mala stvar druze.