Džejmi Oliver
Profimedia.rs

Širom sveta poznati kuvar, ima svoj recept za paelju, pa je u ovo jelo ubacio i kobasicu. što Španci tradicionalci smatraju neprihvatljivim.

 - Ukloni kobasicu. S teroristima ne pregovaramo. Prvo upozoravamo - napisao je jedan tviteraš. Drugi su zapretili da će Oliveru uzvratiti istom merom pa će u tradicionalno britansko jelo "fish and chips" (riba i pomfrit), ubaciti pačetinu i patlidžan.

Džejmi se uzalud branio od napada kada je gostovao na kanadskoj televiziji CBC.

Strasti je pokušao da smiri i poznati španski kuvar Hoze Andres u SAD, pozivajuči sunarodnike da puste Olivera na miru jer je Oliver navodno na slikama pokazao "španski rižoto", a ne paelju.

 

Komentari (1)

mia

07.10.2016 05:04

Ja pravim paello na isti nacin kao i Dj. Oliver. Spanci su bjesni sto je uz chirozo kobasicu napravio paello sa pilecim karabatcima jer oni prave iskljucivo sa plodovima mora. Onaj ko ne voli plodove mora ovo jelo je fantasticno sa mesom od karabatka bez kosti i ovom kobasicom, ma prste polizati. Jednostavno jelo gotovo za 20 minuta a fantasticno. Ko zeli recept ja cu napisati jedino sto treba posebna vrsta pirinca i to Arbori. To je kratko tubasto zrno.