Talat Džaferi
Profimedia
Talat Džaferi

Profimedia

Talat Džaferi, Foto: Profimedia

Sudeći prema objavljenim fotografijama, Džaferi je u svoj kabinet uneo dve zastavice Albanije - jedna se nalazi na njegovom stolu, a druga pored slike velikana makedonskog slikarstva Nikole Martinoskog.

Prvi sagovornik na novoj funkciji bio mu je šef Delegacije EU u Skoplju Samuel Žbogar, javili su makedonski mediji.

Kako je prenela Nova tv, Džaferi je prethodno položio zakletvu i na taj način praktično preuzo dužnost predsednika parlamenta od svog prethodnika Trajka Veljanoskog.

Za sada nema informacija o čemu su Džaferi i Žbogar razgovarali.

Gruevski: Ulazak Džaferija u kabinet je kršenje ustava i prava

Ulazak Talata Džaferija u kabinet predsednika skupštine je kršenje ustava, prava i procedura, napisao je danas lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski na svom Fejsbuk profilu.

Ukoliko se vlast većine u demokratiji ne zasniva na vladavini prava, onda takvo društvo predstavlja diktaturu, ocenjuje Gruevski.

"Nijedna demokratska vlada u svetu ne može biti izabrana kršenjem principa vladavine prava. Takvi prekršaji su počeci diktature", napisao je Gruevski, prenosi MIA.

Građani na drustvenim mrežama traže ostavke poslanika VMRO

Po stupanju na funkciju Talata Džaferija, novoizabranog predsednika Sobranja iz reda albanske DUI, na društvenim mrežama je pokrenuta lavina komentara nezadvoljnih građana koji od VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, traže da poslanici te stranke podnesu ostavke i optužuju ih za izdaju.

 

Komentari (2)

Što nije

03.05.2017 14:15

uneo Albaniju?

GDE VAM JE

03.05.2017 14:17

MAKEDONIJO VASIL TUPURKOVSKI ŠTO NECE JUGOSLAVIJU NEGO DAJE PODRŠKU SLOVENCIMA HRVATIMA I BOŠNJACIMA.