vatrogasci seku kamion
Tanjug Dimitrije Gol
Udes kamiona

Tanjgu/D. Goll 07-10-2017

Udes kamiona, Foto: Tanjgu/D. Goll

Prema nezvaničnim saznanjima, iz pravca Loznice kretao se kamion lozničke firme „Ringe trans”, a iz suprotnog smera kamion pekare „Braća Sekulić” iz Grocke. Usled jačine sudara, veliki kamion preduzeća „Ringe trans” prevrnuo se i završio u kanalu pokraj puta. Oba vozača su poginula na mestu sudara.

Iako su vatrogasci iz Loznice došli ubrzo, trebalo je dosta truda i muke da izvuku beživotna tela vozača. Oni su duže od pola sata sekli kabine kamiona kako bi izvukli posmrtne ostatke nesrećnih ljudi.

- Stigao sam na mesto udesa naposredno nakon što se dogodio. Hleb iz kamiona bio je svuda po kolovozu. Prišao sam odmah vozaču kamiona koji je prevozio hleb, ali on nije davao znake života, a njegova kabina je bila totalno smrskana. Odmah sam pokušao da pružim pomoć drugom kamiondžiji, koji je prevozio ugalj, ali je nažalost i on bio mrtav. Taj prasak ću pamtiti dok sam živ. Udarac se baš jako čuo, a za njim škripa i neko pucektanje - rekao je meštanin koji je stigao neposredno nakon sudara.

Crni prvi dan vikenda

Tokom minule noći, u više saobraćajnih nezgoda u srpskoj prestonici povređeno je 12 ljudi. Na Obrenovačkom putu lakše su povređena četiri muškarca starosti od 22 do 31 godine, kao i jedna devojka stara 20 godina. Dva muškarca starosti 47 i 38 godina lakše su povređeni u ulici Kneza Miloša. Na uglu ulica Kirovljeve i Lješke povređen je muškarac starosti oko 22 godine, koji je sa bolovima u vratu prevezen u Urgentni centar. Povrede je zadobio i muškarac u Travničkoj ulici. Na Novom novosadskom autoputu povređen je tinejdžer star oko 16 godina, a u drugom udesu muškarac i devojčica od 13 godina.

 Prema nezvaničnim saznanjima, Dragan Krstić, vozač kamiona koji je prevozio ugalj, nedavno je počeo da radi za tu firmu. Sumnja se da je do udesa došlo jer je kamion koji je prevozio hleb, a kretao se iz pravca Šapca ka Loznici, prešao u levu traku, nakon čega je došlo do nesreće.

Kako je potvrđeno u lozničkom tužilaštvu, istragom će se utvrditi šta je uzrok ove nesreće.

Druga saobraćajna nesreća dogodila se na magistralnom putu Zlatibor - Nova Varoš, kada je zbog snega na putu i najverovatnije neprilagođene vožnje uslovima puta došlo do direktnog sudara.

 

Sudarili su se putnički automobil i minibus. I u ovom slučaju su intervenisali vatrogasci, koji su sekli putnički automobil.

Komentari (1)

Nemanja

08.10.2017 17:33

Savet policiji: proverite koliko je pretodnih dana radio vozač kamiona koji je prevozio hleb. Iz iskustva znam da su vozači koji rade za pekare premoreni, rade puno noću i prekovremeno. Saučešće porodicama oba vozača...