Đuveč kakav samo baka pravi
Bakina kuhinja
Đuveč kakav samo baka pravi

Bakina kuhinja

Ilustracija: Bakina kuhinja

Spoj svih vrsta povrća uz dodatak nekog mesa i začina, daje ovom đuveču savršen ukus, pa najveći gurmani neće moći da nađu zamerke. 

Potrebno je:

600 g svinjskog mesa
1 glavica crnog luka
2 zelene paprike
100 g graška
100 g boranije
200 g karfiola
100 g brokolija
100 g šargarepe
2 paradajza
100 g tikvica
malo aleve paprike
lovorov list
100 g pirinča
začin, ulje, biber

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk, dodati seckanu zelenu papriku , zatim na kocke seceno meso i sve dinstati sa malo vode.

Dodati sve povrće na kocke sečeno pa još prodinstati. Na kraju staviti opran pirinač, začin i alevu papriku preliti vodom da ogrezne, poklopiti da voda ispari.

Prebaciti u đuveč, pa staviti u rernu da se zapeče oko 30 min. da lepo porumeni.

 

Tagovi

Komentari (1)

sumadinka

13.04.2018 07:59

Kad su naše bake pravile djuveč imale su u svojoj bašti (mislim na bake sa sela) luk, šargarepu, krompir, celer, perušun...izdinsta se meso, doda se pirinač koji se takodje dinsta a ne kuva, pa onda aleva paprika, biber i po zelji krompir isečen na kockie, jedno dva paradajza, a zimi su pravile sa svojim suvim mesom, ovaj ovde djuveč sa brokolijem, karfiolom, boranijom, graškom to nema veze sa našim izvornim jelom, i da, kuvale su na masti a ne na zejtinu.