Miloš Teodosić
Profimedia
Miloš Teodosić

Profimedia

Miloš Teodosić, Foto: Profimedia

 „Orlovi” su, inače, na svetskim kladionicama sa kvotom 5,80 treći favorit za zlato, a ispred njih su selekcije Španije (2,60) i Francuske (5,20). Koliko će se odsustvo Teodosića odraziti na igru i domete vicešampiona sveta na predstojećem prvenstvu pokušali smo da saznamo u razgovoru sa iskusnim stručnjakom Vladom Đurovićem.

- Neigranje Teodosića je veliki i nenadoknadiv hendikep za našu reprezentaciju na Prvenstvu Evrope. On je kreator naše igre i bez njega se mora praviti nova taktika - ističe Đurović na početku razgovora za „Alo”!

Pre Teodosića, selektor Đorđević je ostao bez Jokića, Bjelice i Raduljice, a neizvestan je i nastup Simonovića. Na prvenstvo, čini se, ne idu upravo ključni igrači.

- Teodosić je, uz Jokića, Bjelicu i Jovića, jedan od stubova Đorđevićeve selekcije. Sada je, posle otkaza Jokića i povreda Bjelice i Teodosića, od tih ključnih igrača u reprezentaciji za Prvenstvo Evrope ostao samo Jović.

Đurović

Zoran Lončarević

Vlado Đurović, Foto: Zoran Lončarević

Može li neko od igrača sa spiska da zameni Teodosića, odnosno uspešno preuzme njegovu ulogu u državnom timu?

- Za Miloša Teodosića nema adekvatne zamene u ovoj reprezentaciji Srbije!

Kako ocenjujete igre reprezentacije u pripremnom preriodu, kada smo trijumfovali na turnirima u Beogradu i Hamburgu?

- Igra Srbije mi se dopada. Igramo tečno, protok lopte je lep, a ostvarili smo i pobede na svim dosadašnjim pripremnim utakmicama na turnirima. Videćmo, naravno, kako će sve to izgledati na šampionatu Evrope.

Da li će se neigranje Teodosića odraziti na ambicije Srbije na prvenstvu, na kojem su nam mnogi predviđali borbu za titulu?

- Ne treba unapred klonuti duhom. Mislim da se možemo boriti za medalje, ali ne verujem da možemo stići do titule bez Teodosića. On je igrač koji će nam nedostajati u ključnim mečevima polufinala i eventualnog finala jer zna da preuzme odgovornost i pogodi koš kada se lomi rezultat.

Mnogi smatraju da je NBA nanela veliku štetu evropskoj košarci, pošto će veliki broj igrača iz američkih klubova izostati iz reprezentacija na Prvenstvu Evrope?

- Ma briga NBA za evropsku košarku, oni gledaju samo svoje interese - zaključio je Đurović.

Podsetimo, košarkaši Srbije igraće u grupi D na Evrobasketu 2017, sa Turskom, Rusijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Belgijom.

Komentari (1)

pera rogonja

23.08.2017 11:22

Siguran sam da ce Srbija igrati odlicno i bez Teodosica.Ako se igra bazira na jednog igraca onda bolje i da ne idemo na takmicenja.Isplivace drugi igraci u prvi plan koji su konstatno dobri.Kod Teodoca postoje oscilacije.