Goran Đuričković
Privatna arhiva
Goran Đuričković

Privatna arhiva

Goran Đuričković, Foto: Privatna arhiva

Policija intenzivno proverava da li je ranjavanje Đuričkovića nastavak obračuna crnogorskih klanova zbog krađe pošiljke od oko 300 kilograma kokaina, 2014. u Španiji, kada su ubijeni Milošev rođeni brat Radomir (41) i brat od strica Goran Đuričković.

Pucnjava se dogodila juče oko četiri sata ujutro u Miklošićevoj ulici na Voždovcu.

- Đuričkovića je metak pogodio u vrat i nije životno ugrožen. Proverava se da li se Cetinjanin, evantualno, nalazio na listi crnogorske ekipe, koja je nedavno uhapšena u Beogradu, ili je došao u sukob sa lokanim kontroverznim biznismenima. On je neposredno posle ranjavanja rekao policiji da ne zna ko je pucao u njega - kaže naš izvor iz istrage.

Naš sagovornik navodi da se ne isključuje mogućnost da se Đuričković posle ubistva braće sklonio u Beograd, kako bi izbegao dalje sukobe zaraćenih crnogorskih klanova.

- Đuričković ovde ničim nije privlačio pažnju. Iznajmio je stan i živeo normalnim životom. Prema operativnim podacima policije, počeo je, navodno, da se bavi prodajom automobila. Dalja istraga će utvrditi da li su hteli da ga likvidiraju ili je metak samo opomena. Pretpostavka je da je ranjen u nastavku obračuna klanova, a istražuje se ko je povukao oroz i da li iza njegovog ranjavanja, eventualno, stoje ljudi koji su nedavno uhapšeni - navodi naš sagovornik.

Jedna od pretpostavki je da se suparnički klan navodno uplašio da Đuričković sprema osvetu zbog ubistva braće, a druga da se u Beogradu sukobio sa nekim zbog poslova sa automobilima. 

Zanimljivo je da je nedavno u Beogradu palo nekoliko državljana Crne Gore bliskih kavačkom klanu. Pre nedelju dana je zbog lažnih dokumenata uhapšen Vladimir Roganović, i to drugi put za desetak dana! Pre njegovog prvog privođenja u Herceg Novom je dignut u vazduh njegov brat od strica Duško, koji je izgubio obe noge. Dva dana pre Roganovićeg hapšenja privedeni su Strahinja Knežević (29) i njegov drug iz Herceg Novog Nemanja Zurovac, za koga se tvrdi da je blizak sa Roganovićem. U automobilima Kneževića i Zurovca nađen je veliki broj čaura, a sumnjalo se da su pripremali nečiju likvidaciju. Za sada može samo da se nagađa da li im je Đuričković možda bio meta.

- Sukub je počeo nakon nestanka kokaina i ubistva Gorana Radomana, koji je kum Radomira Đuričkovića. Kum je, prema podacima bezbednosnih službi, bio blizak škaljarskom klanu, a poznat je, navodno, i kao blizak saradnik Dragana Dudića Frica, koji je slovio za bliskog prijatelja Darka Šarića.

Goran Đuričković, Milošev brat od strica i zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona, ubijen je 27. oktobra 2015. iz snajpera u bašti svog lokala „Old fišermen“ u Budvi. Još se ne zna ko je pucao i ko je naručio ubistvo. Pre sedam meseci ubijen je Milošev rođeni brat Radomir na Cetinju. Zbog njegovog ubistva crnogorska policija traga za Vukanom Vujačićem (22), Igorom Mašanovićem (21) i Mariom Miloševićem (36) - kaže naš izvor.

Komentari (7)

Drita

13.05.2017 08:08

Banda pokupovala stanove i donela teški kriminal.

Krcun

13.05.2017 08:13

Црногорци су као амброзија - многи су алергични на њих, али су они неуништиви.

Proterati

13.05.2017 08:15

ovu kriminalnu i sve druge bande. Zabrana ulaska i zabrana kupovine imovine na teritoriji Srbije!

888

13.05.2017 08:48

Haha... 1:0 za Srbiju Samo nek se rokaju

momazver

13.05.2017 10:11

Lijepo bi bilo kad bi se svi medjusobno istrijebili!

Петар

13.05.2017 10:33

ми смо један народ и вјера .не делите нас на крајеве..ово су све смишљени текстови провокације да изазивају нетрпељивост.. срамота .

Kakve provokacije

13.05.2017 13:34

@Петар - kada Crnogorci ne mogu da nas vide! Otidjite malo u CG. Bitange i krimose van Srbije.