Poslednji bedem:  Saša Ilić i  Ivan Tomić
A. Dimitrijević
Poslednji bedem:  Saša Ilić i  Ivan Tomić

A. Dimitrijević

Poslednji bedem: Saša Ilić i Ivan Tomić, Foto: A. Dimitrijević

Čovek koji je u Humsku doneo čak pet uzastopnih šampionskih titula i izgradio dominaciju crno-belih nad najvećim rivalom, što po broju trofeja, što po pobedama u derbiju, priznaje da njegov voljeni tim ima veoma male šanse za pobedu na jubilarnom, 150. večitom derbiju u subotu.

Možda sada sledi

Zvezdina dominacija Na konkretno pitanje da li se plaši da bi u narednom periodu mogla da usledi dominacija Partizanovog večitog rivala Crvene zvezde, Dragan Đurić nije isključio takav scenario. - Osetiće se u naredne dve do tri, ma i u narednih pet godina, ovo što je napravila trenutna uprava i ljudi koji nemaju osećaja za klub kakav je Partizan. Partizan ima velike probleme, oporavljaće se godinama - rekao je bivši predsednik Partizana.

- Igrački sigurno ne možemo da pobedimo. Ipak, nadam se trijumfu Partizana jer volim taj tim. U moje vreme, na derbijima u Humskoj smo lagano pobeđivali. Međutim, situacija nikad nije bila ovakva, da Zvezda ima toliko jači tim - rekao je Đurić za „Alo!“.

Bivši funkcioner kluba iz Humske tvrdi da nade polaže jedino u trenera Ivana Tomića, ali ističe da mladi stručnjak nema tim koji bi mogao da se suprotstavi znatno iskusnijem timu sa „Marakane“.

- Verujem samo u Ivana Tomića. On ima znanje da postavi utakmicu, ali nema sa čim da radi jer su mu prodali ceo tim. Bar da su to uradili za 20.000.000 evra, pa da kažete da je to u redu. Međutim, čitav tim je otišao za 2.000.000 evra. To su uglavnom deca, neiskusni su. Videli ste protiv OFK Beograda da ne može tako. Dok sa druge strane Zvezda ima jedan tim koji je na okupu godinu dana - istakao je Đurić i dodao da ne vidi ko bi u Partizanovom timu mogao da reši derbi.

- Ima tu nekoliko iskusnih igrača. Saša će biti na terenu, tu je i Brašanac. Ne znam kakvi su ovi stranci koje su doveli. Međutim, bez dvojice najboljih igrača, Partizan je ostao bez fudbalera koji može da reši utakmicu. Žile je mogao da reši derbi, a Abu možda čak i pre njega - kaže on.

Dragan Đurić

Milorad Milanković

Dragan Đurić, Foto: Milorad Milanković

Skor Dragana Đurića u večitim derbijima
(od 134. do 147. derbija)
Utakmica 14
Pobede Partizana 10
Nerešeno 1
Pobede Crvene zvezde 3
Gol-razlika 18:8

Komentari (3)

Goran

25.02.2016 08:29

Ovo je strasno sto tim clanovima uprave uopste dozvole da pricaju. Prvo Djuric, treba pogledati tim koji je nasledio i koji je ostavio, a onda i koliko je para ostavio. Imao je srecu sto se pare nisu pumpale u zvezdu nego su morali sami da se snalaze. Sada ovaj vazura prica kako je on dobro odradio svoj posao jer je finansijski stabilizovao klub, a rasprodao sve sto vredi. Koga cete sada prodati. I uopste ovo sto nivnari pisu kako djuric ima 10 pobeda. Pa vise je moja zasluga za to nego njegova.

M.S.

25.02.2016 11:06

@Goran - Dobro Djurić kaže: igrački ne možemo da ih pobedimo U njegovo vreme nije to bilo važno. Tole i sudije su im sve rešavali. Sada je mir u ligi, jer ne može ovakav Partizan nikoga da pobedi, i nema pritisaka na sudije. Liga je sada regularna.

djuro zlato si za njih

25.02.2016 10:09

Skor koji ima Dragan sve govori https://twitter.com/jaime_agaton