Uroš Đurđević, Leonardo
Marko Metlaš
Uroš Đurđević, Leonardo

Marko Metlaš

Vreme saradnje - Uroš Đurđević i Leonardo, Foto: Marko Metlaš

U prošloj sezoni su bili strah i trepet za golmane srpskih superligaša. Uroš Đurđević i Leonardo da Silva su postigli po 24 gola i bili najzaslužniji za titulu Partizana. A onda su napustili Humsku...

Uroš Đurđević nije zaboravio da trese mreže. Uz Leonarda, najbolji strelac šampionata Srbije u prošloj sezoni bio, po dolasku u Olimpijakos je ušao u golgeterski post. Tome je svakako doprinelo privikavanje na novu sredinu, kao i činjenica da je retko dobijao šansu da zaigra od starta. Ipak, nije se predavao, maksimalno je koristio dobijenu minutažu, pa je ponovo bio u elementu. U relativno kratkom periodu dao je tri gola u prvenstvu Grčke, bio je strelac i u Kupu...

- Dobro je da sam počeo da dajem golove, pogotovo što najčešće ulazim u igru da klupe. Sada sam na dva meča bio strelac i nadam se da ću nastaviti da pogađam mreže i dobijam veću minutažu. Mislim da će mi dati golovi pomoći da podignem samopouzdanje, što je izuzetno značajno za strelce. Važno je da budem u formi i da me povrede mimoiđu - ističe Đurđević u razgovoru za "Alo! Sprint".

"Orlovi" idu u drugi krug

Srbija je izborila plasman na Mondijal u Rusiji. Šta mogu “orlovi” da učine na SP?

- Plasman na Mondijal je nesumnjivo uspeh naše reprezentacije. Igraćemo u grupi sa jakim rivalima. Brazil je posebno jak. I pored svega, verujem da imamo šanse da izborimo plasman u narednu rundu takmičenja.

 Olimpijakos je korak ispred AEK-a i PAOK-a?

- Imamo bod prednosti u odnosu na najbliže pratioce. Ima još da se igra u prvenstvu Grčke. Verujem da ćemo, pošto smo kvalitetniji tim, ponovo biti šampioni.

Pored vas, u Olimpijakosu su još dvojica srpskih igrača - Saša Zdjelar i Jagoš Vuković. Da li se družite?

- Zdjelar mi je mnogo pomogao kad sam stigao u klub iz Pireja, pošto je tamo već bio starosedelac. Sa njim i Vukovićem se družim, izlazimo zajedno.

Uroš Đurđević

Profimedia

Đurđević u dresu Olimpijakosa, Foto: Profimedia

Da li vas hvata nostalgija za Beogradom i da li se čujete sa bivšim saigračima iz Partizana?

- Čujem se sa bivšim klupskim drugovima i pratim srpski fudbal. Veoma sam zadovoljan što su Partizan i Zvezda ostvarili plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. To je značajan uspeh za naš fudbal.

Jeste li u kontaktu sa Leonardom, s kojim ste pravili čudesa u Partizanu?

- Sa Leonardom se nisam čuo otkako je otišao iz Partizana. Znam da je u Al Ahliju i to je sve.

Nisam opterećen reprezentacijom

Da li se nadate da biste se, uz dobre igre, mogli naći na spisku novog selektora Mladena Krstajića za Rusiju?

- Nisam opterećen time. Važno mi je da dobro igram, a ako se nađem na spisku, biću srećan - kaže Đurđević.

Partizan u borbi za osminu finala evropskog takmičenja igra sa Plzenom, dok će Crvena zvezda odmeriti snage sa moskovskim CSKA. Jesu li premostive te dve prepreke?

- Verujem da i Partizan i Zvezda mogu da izbore plasman u narednu rundu Lige Evrope, iako će igrati protiv jakih timova - optimistički poručuje napadač atinskih crveno-belih Uroš Đurđević na kraju razgovora za "Alo! Sprint".

SPRINT najava

Alo.rs