Potraga za ostacima malezijskog aviona
Profimedia
Čamac Foli Bič

Printscreen

Čamac nakon 28 godina ponovo u vodi, Foto: Printscreen

Građani Južne Karoline su neutešni. Čuveni čamac koji je uragan Hugo pre 28 godina izbacio na obalu Foli Biča je nestao! Irma je došla po njega i vratila ga tamo gde pripada - u vodi.

Čamas je skoro tri decenije krasio Foli Bič. Meštani su ga čuvali kao sećanje na horor koji su preživeli kada je uragan Hugo 1989. godine protutnjao ovim područjem. 

Hugo je oduvao čamac sve do autoputa i tamo ga "parkirao", a onda je ovo drveno plovilo postalo simbol grada. Čamac su godinama krasile brojne poruke, čestitke deci za završen fakultet, tu i tamo bi neko ispisao stihove ne bi li zaprosio svoju lepšu polovinu. Čamac je farban iznova i iznova kako bi uvek bilo mesta za nove poruke.

Poslednja poruka, namenjena ljudima koji su pretrpeli veliku štetu prilikom udara uragana Irma, ispisana je u nedelju: "Florido izdrži, i ovo će proći".

Izgleda da je ova poruka toliko iznervirala "Irmu", da je morala da protutnji i kroz Foli Bič u ponedeljak i da građanima otme ono što su najviše voleli - mali plavi čamac!

Nakon 28 godina života na obali, čamac je ponovo završio u okeanu. Čuveni čamac je u blizini svog doka ugledao Kris Džon.

 

"Gledali smo kroz prozor i videli čamac kako pluta. Odmah smo se zalepili na staklo. Čuveni čamčić je plovio sve do mog doka i tu se zaustavio", ispričao je Kris za CNN. 

On je rekao da je odmah istrčao napolje da izvuče čamac i da ga je vezao na obali. Čeka se da čuvena Irma završi svoju turneju po kontinentu, kako bi čamac ponovo bio prebačen na staru lokaciju.