Mihail Dudaš
Profimedia
Mihail Dudaš

Profimedia

Mihail Dudaš, Foto: Profimedia

Ristić je ove sezone postavio državni rekord na 110 metara s preponama, dok je Dudaš na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu osvojio bronzanu medalju u desetoboju.

"Vreme je malo kišovito, a sve ostalo je okej. Bio sam na oba stadiona, za trening i za takmičenje, i staze su okej. Srećan sam što sam došao, nadam se dobrom rezultatom, videćemo kako će biti. Ne bih da stvaram sebi pritisak, ali želeo bih da istrčim malo brže od ličnog rekorda, a mislim da bi 13.35", bilo dovoljno za finale.

On nije hteo da kaže ko bi od atletičara mogao da osvoji medalju, jer nije želeo da stavlja sportiste "u neprijatnu situaciju", ali je rekao da Amela Terzić prva počinje takmičenje i da će svi navijati za nju.

Dudaš je kazao da mu je drago što je došao posle dugačkog puta, kao i da počinje da se prilagođava na vremensku razliku.

"Još ne znam kakav rezultat da očekujem. Ovo mi je treći desetoboj i četvrti višeboj, pošto sam u hali odradio jedan sedmoboj. Psihički sam spreman, raspoložen sam, nemam šta da izgubim. Ove godine sam uzeo bronzu na Evropskom i svoj cilj sam ostvario, što mislim da je to velika korist za mene na Igrama jer ću ući relaksiran, bezbrižan i fokusiran", rekao je Dudaš.

On je kazao da ima vremena za tim Srbije da osvoji još medalja.

"Došla je Milica Mandić, ona je jedan od favorita. Marko Novaković i Nebojša Grujić imaju najbolje vreme na svetu ove sezone na 200 metara. Ivana Španović dolazi sutra. Svi koji su tu imaju šanse za nešto veliko. Ovo je najveća smorta sportista, svi dolaze veoma spremni, i što se mene tiče, dolazak ovde je veliki uspeh. Samo da vidimo ko će da nas izvuče iz 'bezmedaljice'. Nije kraj, tek počinje", rekao je Dudaš.