Dušan Ivković
Marko Metlaš
Dušan Ivković

Marko Metlaš

Dušan Ivković, Foto: Marko Metlaš

Proslavljeni srpski košarkaški trener Dušan Ivković rekao je da bi reprezentacija Jugoslavije, da nije bilo rata, pobedila američki "Drim tim" na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

Jugoslavija u Barseloni nije nastupila zbog sakcija, ali Ivković smatra da bi selekcija bila dovoljno kvalitetna bez hrvatskih i slovenačkih košarkaša da parira timu koji je predvodio Majkl Džordan, a igrali Skoti Pipen, Karl Maloun, Medžik Džonson, Čarls Barkli, Leri Bird i ostale zvezde.

"Da nije bilo rata, verujem da bismo pobedili SAD. Dok su se drugi igrači slikali sa Amerikancima, Džordanom i ostalima, mi bismo naporno trenirali i verujem da bismo dobili", rekao je Ivković u intervjuu za televiziju Grčke.

U tadašnjem timu ne bi igrali igrači poput Dražena Petrovića, Tonija Kukoča, Dina Rađe, ali, bez obzora na to, Ivković veruje da bi Žarko Paspalj, Vlade Divac i Aleksandar Đorđević mogli da naprave iznenađenje.

Duda je za Eurohups posebno govorio o Draženu Petroviću.

"Petrović je bio veliki radnik, uvek je prvi dolazio na treninge. Ipak, ne bih mogao nikog da izdvojim, svi su mi bili kao deca", zaključio je proslavljeni selektor.

Komentari (2)

blagoje supic

06.10.2016 10:44

Da gospon Ivkovic isto kao sto smo pobedili Nato pakt bez hrvata.

Dragan

06.10.2016 12:22

primetio sam da u vasim novinama ima cesto pravopisnih gresaka bi smo se pise a ne Kako pise u naslovu bismo