Besplatan ulaz, čips i pivo: Navijači Zvezde
Profimedia
Marakana, Rajko Mitić

Profimedia

Marakana uskoro u novom ruhu?, Foto: Profimedia

Država i Fudbalski savez Srbije, najverovatnije, odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona vrednog 150 miliona evra, a umesto toga, renoviraće zdranja Crvene zvezde i Partizana.

Tako bi objekti u Ljutice Bogdana i Humskoj zadovoljili i najstrože kriterijume i standarde FIFA i UEFA, a utrošilo bi se i znatno manje novca. Procenjeno je da će ova investicija i njena realizacija doneti korist i "večitim" beogradskim rivalima, a li i nacionalnim selekcijama Srbije. Jer, godinama ni Partizan ni Crvena zvezda ne ispunjavaju skoro ni osnovne standarde igranja u evropskim klupskim takmičenjima, a razne komisije i inspekcije iz UEFA skoro svakog leta progledaju kroz prste i izdaju dozvole crno-belima i crveno-belima.

Država Srbija i FSS bi tako, uz finansijsku pomoć FIFA i UEFA, ušli u projekat renoviranja stadiona u Ljutice Bogdana i Humskoj 1 koji podrazumeva rekonstrukciju tribina, terena, fasada, svlačionica, svečanih i novinarskih loža i mokrih čvorova. Istovremeno, svaki stadion će morati da ima najsavremeniji i obiman video-nadzor, kao i elektronske kapije za evidenciju ulaznica i brojanje navijača. Ništa, ili gotovo ništa od ovoga nema nijedan stadion u SRbiji, pa će renoviranje oba objekta doneti dugotrajna rešenja.

Komentari (2)

Verko

13.10.2016 06:39

Sve dok su nam ovakve plate i penzije imace para za ovakve i slicne gluposti!

jedna zvezdasica

13.10.2016 08:15

To je pametniji potez a u moju Marakanu nije godinama ništa ulagano i ko god ide na utakmice ne moze da vidi kakva je beda i jad celo zdanje i prosto te sramota kad dodje neko sa strane da gleda utakicu. Volela bih da moj stadion nikada nije menjao ime jel nije samo pokojni Rajko Mitić zasluzan da on ponese to ime. Marakana za sva vremena!