Ugaona  garnitura i stočić
pinterest

Verovatno ste u poslednje vreme primetili da su klupice i stolovi u brojnim kafićima sve sličniji jedni drugima, da se tu i tamo razlikuju u boji i pomalo u grubom dizajnu. Ako ste pomislili da svi nabavljaju baštenski nameštaj od istog stolara, prevarili ste se. Oni su se samo dosetili kako da uštede, pa palete, koje inače služe za skladištenje robe i omogućavaju da ih viljuškari lakše podignu, koriste da od njih naprave baštenski nameštaj.

Ove drvene, uglavnom kvadratne konstrukcije od dasaka, materijal su od kojeg možete da napravite fenomenalne praktične komade nameštaja ili predmete za kuću, terasu ili baštu. Evo nekoliko naših predloga za veštije, ali i one manje vešte...

Ugaona  garnitura i stočić
Ugaona garnitura i stočić, Foto: pinterest

 

Ugaona garnitura i stočić

Nabavite veći broj paleta i dobićete nameštaj za dnevnu sobu. Naš vam je savet da na stočić stavite i staklenu ploču, biće lakše za održavanje. Ako ne volite staklo na nameštaju, OK je i samo sa daskama, samo površinu lepo obradite.

 

Kutak za kućnog ljubimca
Kutak za kućnog ljubimca, Foto: pinterest

 

Kutak za kućnog ljubimca

Kućni ljubimci vole da imaju svoje mesto, pa zašto biste onda kupovali skupe jastuke i prekrivače, kada možete da im napravite njihov kutak.

 

Bašta na zidu
Bašta na zidu, Foto: pinterest

 

Bašta na zidu

Ako imate malu terasu, a sa jedne strane vam je zid, evo genijalne ideje kako da posadite više biljaka na malom prostoru. Mogu to biti i začini, neke puzavice, cvetnice, ali i kaktusi, šta god volite, samo da ne rastu mnogo u visinu.

Cipelarnik
Cipelarnik, Foto: pinterest

 

Cipelarnik

Ovde nemate čak ni šta da majstorišete, samo donesite paletu i nađite joj pravo mesto u predsoblju. Ne morate ni da je ofarbate.

 

Police
Police, Foto: pinterest

 

Police

Od paleta, u zavisnosti od toga kako ih isečete, možete da napravite malu kuhinjsku rustičnu policu za flaše, lep kutak za vaše fotografije ili mesto gde ćete držati cveće i sitnice.