Zgrada u kojoj je  ubijena starica
D. Ćuruvija
Zgrada u kojoj je  ubijena starica

D. Ćuruvija

Zgrada u kojoj je ubijena starica, Foto: D. Ćuruvija

Nije utvrđeno da li je reč o ritualnom ubistvu, zločinu iz seksualnih pobuda ili nečem trećem. Ovu tajnu znaju Nataša Novaković (39) i Marija Bogdanović (39), koje su izdržale kaznu u zatvoru “Zabela” u Požarevcu. Marija je sa robije izašla krajem 2006. godine, a Nataša dve godine kasnije.

Okružni sud u Beogradu je u aprilu 1998. godine osudio Natašu na 10 godina zatvora, dok je Marija dobila osam godina zbog podstrekivanja na zločin. U to vreme je postojala smrtna kazna, ali su devojkama izrečene najmanje zaprećene kazne od 10 godina, a sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo njihovu mladost. Vrhovni sud je kasnije prihvatio žalbu tužioca i Nataši povećao kaznu na 12 godina, a Mariji na 10 godina.

Devojke su uhapšene nedelju dana posle ubistva. Marija je tada imala 19 godina, kao i Nataša, koja joj je bila nerazdvojna drugarica iz srednje škole. Na suđenju su optuživale jedna drugu. Nataša je ispričala da joj je Marija jednog dana rekla: “Ti moraš da ubiješ Mecu”, kako su zvale Kosaru. Objasnila joj je da je to naredba vračare Žakline, koja je Mariji rekla “da je to jedini način da skinu crnu magiju” koja je bačena na njih.

- Morala sam špenadlama da izbodem vudu lutkicu, koja je predstavljala babu. Marija me je naterala da u istrazi priznam zločin. Nikada nisam upoznala vidovitu Žaklinu. Mislim da je Marija ubila babu pod uticajem svog dečka, koji je navodno vođa jedne sekte, koja okuplja nevine devojke. One koje su sa njim izgubile nevinost, morale su da podnesu ljudsku žrtvu - izjavila je Nataša 1996. godine na suđenju.

Marija je svu krivicu svalila na Natašu, dok je na izjave o povezanosti sa sektom odbrusila: “Zaista nemam komentar! Nisam znala da Nataša ima toliko bujnu maštu”.

- Moj dečko se nije dopadao Nataši. Ona nije imala dečka, ali je imala izvesne težnje ka fizičkoj ljubavi prema meni i to je iskazivala kroz česte poljupce i dodire - tvrdila je Marija.

Nataša je jedno vreme živela kod Marije i Kosare, iako je imala svoj stan i dobrostojeće roditelje, koji su tada radili u konzulatu u Rimu. Natašini roditelji su na sudu ispričali da ih je Marija zvala telefonom i obavestila ih “da Natašu ucenjuju mafijaši” zbog čega su iz Rima, u nekoliko navrata, poslali oko 40.000 nemačkih maraka. Natašin otac je o svemu obavestio prijatelja u beogradskoj policiji, koji ga je posle toga pozvao telefonom i rekao: “Dolazi u Beograd, ako hoćeš ćerku da zatekneš živu!” Nekoliko dana posle toga, Nataša i Marija su uhapšene i osumnjičene za ubistvo.

Marija Bogdanović i Nataša Novaković

Alo!

Marija Bogdanović i Nataša Novaković, Foto: Alo!

 

Ubodi iz seksualnih pobuda

Lekari sudske medicine, koji su obavili obdukciju leša utvrdili su da su u pozadini zločina bili seksualni motivi. - Najviše uboda bilo je na prednjoj levoj strani grudi. Ostale rane bile su na vratu, licu i rukama. Posumnjali smo prvo da je motiv ubistva krađa nakita. Međutim, ovoliki broj uboda na maloj površini tela ukazuje da je ubistvo izvršeno u jakom afektu i to iz seksualnih pobuda - rekao je obducent.

Komentari (1)

neko

30.05.2016 23:16

Znaci te dve ludace su na slobodi ! Ne verujem da su se u zatvoru promenile na bolje, uzas! Bilo bi dobro da znamo kako sada izgledaju, ono za svaki slucaj.