U šoku: Andrija Drašković
Vesna Lalić
U šoku: Andrija Drašković

Vesna Lalić

U šoku: Andrija Drašković, Foto: Vesna Lalić

Vukotić i Drašković osuđeni su kao neposredni izvršioci, a Spasić kao organizator ubistva. O ovoj presudi odlučivalo je 12 porotnika koji su optuženima dali maksimalne zaprećene kazne, bez u uzimanja u obzir olakšavajućih okolnosti, piše Blic.

Enver Hadri ubijen je u februaru 1990. godine. Istraga je pokazala da je u pitanju političko ubistvo Hadrija, nekadašnjeg predsednika Pokreta za ljudska prava, koje je organizovala UDBA, prenosi BIRN.

Motiv zločina bio je, prema presudi, politički, jer je Hadri štitio interese kosovskih Albanaca i zalagao se za nezavisnost južne srpske pokrajine.

Enver Hadri, šef komiteta za ljudska prava na Kosovu, ubijen je 25. februara 1990. godine, hicem u glavu, kada se oko 16.30 sati zaustavio na semaforu u belgijskom gradu Sen Žilu. Hadri je ubijen pucnjem iz automobila koji je projurio pored vozila u kom se nalazila žrtva. Prema rečima nekoliko svedoka, pucač je otvorio prozor sa suvozačeve strane i ispalio hitac. Hadri je preminuo dva sata kasnije u bolnici.

Komentari (4)

BgBoy

24.11.2016 13:45

Ne branim ove optužene, ali nekako čudno šta su dokazi na osnovu kojih je presuđeno? Pucao neko iu auta u pokretu, OK. Ali ko ? Kako garantovati da ovo nije nameštaljka suparničke kriminalne grupe ili nekog trećeg. Valda ima nekih dokaza ili i ne mora

Goran

24.11.2016 14:04

Jel ce servilni poslusnik sada da ih juri da bi ih izrucio?

Tamara

24.11.2016 17:30

E ovo je lepa vest svakako - za drugu dvojicu manje vise sem sto je ovaj pedernjikavi eto nesto pokusao i s dr Seseljem , ali ono staro pseto poludelo od starosti paranoje i prilagodjavanja svakoj politickoj garnituri 'bozidar spasic' ce se malo smiriti . Toliko je dovoljno . NJEGOVA EMINENCIJA je celog zivota nekog POSMATRALA I DELILA ''PASOSE I VOZACKE DOZVOLE'' BUAHAHAHA ... e da vidimo tvoje drzanje danas NAJVECI MILICIONARU U ISTORIJI MILICIONARSTVA - mislim da si se vec usmrdeo od straha .

Сава Прокоповић из Ритопека

24.11.2016 20:43

Ми не подржавамо Белгију.