Bjelašnica
Profimedia
Bjelašnica
Bjelašnica, Foto: Profimedia

U nesreći je, kako prenose portali iz BiH, poginuo planinar Dragi Novaković iz Sarajeva, a lekari se još bore za život ženske osobe čiji identitet za sada nije utvrđen.

Mediji prenose da je akcija spasavanja završena i da su na terenu bile brojne spasilačke ekipe kao i helikopter Oružanih snaga BiH.

Prema informacijama portala Klix, na lokalitetu Kotlovi na Bjelašnici, dogodila se nesreća kada je sneg zatrpao grupu od deset planinara.

Prema prvim informacijama, jedna osoba je smrtno stradala, jedna je povređena, dok se za trećom osobom traga. Kasnije se ispostavilo da informacija o nestanku jedne osobe nije tačna. Nešto posle 17 časova mediji su javili da je teško povređena ženska osoba uspešno transportovana iz rejona Kotlova. Ona je helikopterom prebačena u bolnicu u Sarajevu.

Osim GSS, u akciji spasavanja učestvovali su i članovi Federalne uprave Civilne zaštite, a na terenu su bili i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Gorska služba spasavanja (GSS) saopštila je da je Novakovićevo telo transportovano u Babin Do, čime je akcija spasavanja uspešno završena.

Okolnosti pod kojima se nesreća dogodila još nisu poznate.