Dragica Nikolić sa osnovcima
facebook
Dragica Nikolić sa osnovcima
Dragica Nikolić sa osnovcima, Foto: facebook

 

Verovali ili ne, ona je otišla i korak dalje, pa je “izbrendirala” i 16 laptopova koje je za Novu godinu poklonila osnovcima u Donjem Milanovcu i Negotinu. Nove računare krase ogromni stilizovani ćirilični inicijali DN, kao i ceo naziv njene fondacije. Da deca slučajno ne zaborave svoju dobročiniteljku, ova humanitarka se potrudila da logotip fondacije postavi ne samo na desktopove računara već ga nalepila i na same laptopove.

 

Nek su samo deca dobila kompjutere

Voditelj emisije “24 minuta” Zoran Kesić kaže za naš list da je to što su deca dobila kompjutere mnogo važnije od Dragičine želje da ispadne neki humanitarac. - Ipak bih u danima ljubavi, praštanja i sreće istakao to da će deca dobiti kompjutere. To mi je mnogo jača vest od vesti koja nam je već poznata, a to je da političari i oni oko njih žele da se istaknu - izjavio je za “Alo!” Kesić.

Ranije je bebe obukla u benkice, a porodilje u bade mantile na kojima je izvezla svoje inicijale, a vernici Crkve Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Manastiru Voljavča kod Stragara sigurno je neće zaboraviti jer je na centralnom visećem svećnjaku, takozvanom polijeleju razvukla puno ime i prezime od kovanog gvožđa.

 

Odakle ideja za ovakvim brendiranjem, nismo uspeli da saznamo, jer se Dragičina saradnica za odnose s javnošću juče nije javljala na telefon.

Marko Somborac
Marko Somborac, Foto: Rajko Ristić


Crtač stripova Marko Somborac ima originalne predloge za buduće aktivnosti prve dame.
- Neki darodavci vole da su anonimni, a neki vole da se to zna, recimo, u slučajevima kada promovišu humanost, pa je možda i normalno ostaviti neki takav znak u takvim primerima. Čini se da se ovde previše otišlo sa „brendiranjem”, ali, verujem, iz dobre namere, iz brige da logo ne bude premalen i nedovoljno vidljiv, da deca ostanu uskraćena za saznanje ko im je to poklonio. Onda su znak povećavali i povećavali i više nisu imali gde. Zatim su prešli na desktop, ali da li je i to bilo dovoljno? Za svaki slučaj, dizajnirao bih i svaku ikonicu i folder sa DN znakom, i, naravno, preimenovao sve programe u, recimo, “Dragica Nikolić Word”. Za svaki slučaj bih ostavio i slajdšou skrinsejver sa najlepšim fotkama sa primopredaje računara. Mada, sve bi jednostavnije bilo da im je jednostavno dala svoj ogroman logo i digitron, i završena priča - objasnio je Somborac.


Kolumnista Dragoljub Draža Petrović smatra da, ako zbog arapske donacije bolnica u Novom Pazaru mora da se zove “Zajed bin sultan el Dahnian”, škola “Haifa ben Zaid el Dahijan”, a vrtić “Abu Dabi”, ne vidi razlog da se i laptop koji je poklonila prva dama ne zove “Dragica Apple Nikolić” ili “Dragica Lenovo Nikolić”.

Dragica sve brendira, od benkica, preko lustera, do laptopova
Dragica sve brendira, od benkica, preko lustera, do laptopova, Foto: facebook


- A operativni sistem neka se zove “Dragica Windows Nikolić”. Mogla bi i neka škola koju pomaže njena fondacija da se zove OŠ ”Dragica Nikolić”, a vrtić Predškolska ustanova “Dragičica”. Kad nekome nešto poklanjaš, nije ni ljudski ni hrišćanski da mu naturaš svoje ime i brendiraš donaciju, onda to nije humanitarni rad, već samoreklamerstvo - kaže Draža, i dodaje da je prva dama osoba koja je uspela da za svojih 60 godina života bude poznata samo kao životna pratilja jednog četničkog vojvode, pa ne čudi da je sada sačekala svojih pet minuta i svoje ime i prezime napisala čak i na benkicama.
- Ako Dragica nekim jaslicama pokloni pelene, bojim se da će i one biti brendirane kao “pampers Dragica” - završio je on.

 

Humanitarna korist

Prof. dr Milan Milić, psihijatar, kaže za “Alo!” da to što radi Dragica Nikolić rade svi koji doniraju, sve fondacije, ali da je velika tema za razmišljanje šta su tu onda dobra dela. - Da li su zaista ona takva ako postoji tako evidentan interes da neko zna da smo to mi uradili? Da dobijemo benefit koji ide od slikanja za TV do pamćenja po tome šta smo učinili?! I u Bibliji stoji „da leva ruka ne zna šta radi desna“. Trebalo bi da nas lično što manje ima u tom dobrom delu koje činimo. Šta god bio motiv za činjenje dobrih stvari, mi kao ljudi nismo sposobni da sebe iz toga isključimo. Uvek imamo neku dobit od toga - da to neko gore vidi ili da se osećamo dobro zbog toga ili još eksplicitnije - da dobijemo na popularnosti - kaže on.

Komentari (12)

kentaur

04.01.2016 15:59

Svaka cast, a sta je sledece na sta ce da se popne...naciji

branko1

04.01.2016 17:29

@kentaur - Nisi ti kentaur ,ti si kenjotaur

Pavle

04.01.2016 16:22

Dovoljno je reći da tu fondaciju vode Karići ...

KAKO VAS NIJE SRAMOTA

04.01.2016 16:30

LAKO JE PLJUVATI ALI GOSPODO KRITICARI URADITE I VI NESTO HUMANITARNO PA POSLE KRITIKUJTE. ZA POCETAK OCISTITE SNEG U VASOJ GOSPODO SVEZNAJUCI....

kentaur

04.01.2016 17:14

@KAKO VAS NIJE SRAMOTA - A sta mislis da umesto ciscenja snega, od njega napravimo sneska belica i na njega napisemo svoje inicijale ?

svetlana

04.01.2016 17:39

@KAKO VAS NIJE SRAMOTA - Pa prozivate najpre ženu gde su pare koje je prikupila, gde su otišle s obzirom kakvih idiota ima i u redovima SNS koji zdušno mrze porodicu Nikolić, stavljajući svoje inicijale to joj je jedini dokaz šta je donirala fondacija. Da toga nema zlobnici bi uvek govorili da je pare ukrala ovako ima tragova i pametno što je to uradila.

polgara

04.01.2016 20:11

@KAKO VAS NIJE SRAMOTA - Zašto JA da čistim sneg? Plaćam toj državi održavanje i čišćenje puteva, zašto JA da ga čistim? Ili bilo koji drugi građanin Srbije? Nema problema, očistićemo, ali onda neka država nama PLATI taj radi, neka otpusti te lenjivce iz Puteva, neka nam da buldožere i grtalice i najzad, neka nam VRATI pare koje već godinama plaćamo zato da bi oni čistili puteve od snega... Kakav si ti bot, KAKO TEBE NIJE SRAMOTA??? Em ukrali od nas pare, em još MI treba da radimo NJIHOV posao???

&&&&&&&&&&&&&&&&&

04.01.2016 16:44

"Dama"!?! HA HA HA HA HA

Teodora

04.01.2016 21:24

Još da "brendira" praziluk koji joj viri iz zadnjice! Nesrećnicu još nisu obavestili da ugradnjom zuba, silikona, kupovanjem markirane, skupe garderobe, ne može anulurati svoje neznanje,prostakluk, primitivizam, niti izvaditi onajk praziluk. A najveća muka je što sve te njene propale pokušaje, pa i ovaj sa inicijalima na lap topu, svi midebelo plaćamo kroz namete kojima nas je maksimalno opteretila sns njenog jadnog muža i njihovog političkog sina,demagoga - premijera.

DORA TEO

05.01.2016 00:04

@Teodora - KAKAV PROSTAKLUK OD KOMENTARA......Voleo bih da vidim sta ste VI nesto humano uradili...KAKAV LI VAMA PRAZILUK VIRI IZ ZADNJICE....ILI VAM JE JOS U USTIMA////

nedeljko

04.01.2016 23:49

ne daje ona ni dinara svog ,sve su to tudje pare

ana

05.01.2016 02:10

ko jos nosi zlatan kaput sramota je sto neraod nema ts da jede nema posao penziju ne moze da dozivi a glvnog zena se oblaci kao da je nemacka cela privreda njena.Toma to treba dobro da isprasi i uvaljak u katran i perje,VYGIS