Slobodan Milenković
Petar Marković
Slobodan Milenković

Petar Marković

Slobodan Milenković, Foto: Petar Marković

Otac prvi put otvoreno govori o smrti ćerke i otkriva da ih je škola zaboravila odmah posle Draganine sahrane, a da im policija i tužilaštvo odmažu prilikom svakog pokušaja da saznaju šta se dogodilo 1. marta 2016, kada je njihova mezimica pala na trotoar u Hilandarskoj ulici u Beogradu.

- Je l‘ gurnuta ili nije?! Pitanje je jednostavno, ali još nema odgovora. Ako je skočila - skočila je. Pomirićemo se s tim ako nam daju argumente. Ako je gurnuta, slučajno ili namerno, neću moći da osudim nijedno dete, samo želim istinu! Ukoliko je u pitanju nasilje ili nebriga škole, neka smrt naše Gage bude opomena svima da se tome stane na put - kaže otac Slobodan, koga razdire tuga za ćerkom.

On kaže da je posle šokantne vesti o navodnom samoubilačkom skoku ćerke osećao kao da su ga maljem udarili po glavi!

Dragana Milenković

Petar Marković

Dragana Milenković, Foto: Petar Marković

- Tako nešto je s Gagom nespojivo! Bila je puna života, uvek nasmejana... Imala je sve petice i tek poneku trojku, trenirala je fudbal. Štitila je drugarice kada su ih dečaci zadirkivali, a jednom od njih je čak polomila nos isterujući pravdu. Kad je počela da puši, otvoreno mi je rekla: „Slobo, što da saznaš od drugih, bolje ja da ti kažem!” Tražila je jedino da je iščupamo iz trgovačke škole i prebacimo u neku drugu. Nismo primetili da je stanje alarmantno, pa smo joj rekli da se strpi još četri meseca do kraja godine. Kajemo se što je nismo prebacili, možda bi izbegla smrt - prepričava nesrećni otac.

Maštala da postane policajac

Slobodan kaže da je Dragana pre tragedije govorila da želi da upiše policijsku ili vojnu akademiju.
- Bila je visoka, jaka i opako spretna. Kada smo bili u policiji da izvadi ličnu kartu, pitala je devojku na šalteru koju je školu završila, a kada je čula šta se traži, veselo je pucnula prstima, govoreći: „Ja ću to ko od šale!”- prepričava otac sa suzama u očima.
Na pitanje da li su rezultati obdukcije razjasnili okolnosti pod kojima je devojčica pala Više javno tužilaštvo nije moglo da nam odgovori.
- Rezultati obdukcionog zapisnika, kao i toksikoloških analiza, mogu se saopštiti samo najbližoj rodbini preminule osobe, a u konkretnom slučaju se radi o maloletnoj osobi, što doprinosi stavu tužilaštva da se mogu dati samo porodici. Postupci u kojima se radi o maloletnim osobama vode se po posebnoj procesnoj proceduri, jer spadaju u kategoriju „osetljivih” učesnika u krivičnom postupku - odgovorila je portparol Tatjana Sekulić.

 Slobodan kaže da je policajac ućutkao jednu učenicu kada je zaustila da mu kaže kako je Gaga pala, dok im u tužilaštvu ne daju da pročitaju iskaze svedoka.

- Devojčica koju je policajac prekinuo samo je rekala da je Gaga pre pada išla kod pedagoga na razgovor i da je pola časa preplakala! Razredna i direktorka nisu htele da nam kažu šta se dogodilo, dok nam u Višem tužilaštvu u Beogradu ne daju da vidimo iskaze troje saslušanih svedoka. Ključna stvar je da je bio mali odmor i da bar pola odeljenja može da svedoči! Dečak iz susednog odeljenja pominje da je pre pada izbila tuča! - zbunjeno kaže otac i dodaje da još čekaju obdukcioni nalaz.

- Jedna Gagina patika je ostala u učionici, kao i košulja, koju je uvek nosila vezanu oko struka. Njena dva telefona bila su kod policije, što govori da ih nije držala kada je pala na glavu. Kako je mogla da padne na leđa, sedeći na prozoru? Skočila bi na noge da je sama odlučila da skoči? Ne bi se bacila na leđa - sumnjičavo je otac, koji poručuje da neće odustati dok ne sazna istinu, jer je to najmanje što duguje ćerki.

Komentari (5)

Sanja_Bgd_Bre

13.05.2017 21:20

Jadan covek... :((((((((((((

AnaMarija

13.05.2017 22:12

Devojcicu nista vratiti nece ali ono sto nadi nadlezni organi rade prava je bruka i sramota. Pa doviljno je procitati teks i uvideti puno nelogicnosti. Policajac ucutkao devojcicu koja je htela da kaze kako je devojka pala.....jedna patika ostala u ucionici a druga bila kod devojke.....pala na ledja.....a navidni skocila sa prozora.....kriju se izjave svedoka iz skole.....itd. Jasno je ko dan da nisu cista posla. Neka roditelji insistirsju na istini.

juka

14.05.2017 06:57

nista u zivotu nije slučajno...sve je plod ljubomore i zavisti....a nasa murija naravno sve pod tepih...ama sve što može

Goksi

14.05.2017 08:47

Pozvati na krivicnu odgovornost razrednu,direktorku,dezurnog nastavnika ako ga je skola imala.

Zoran

14.05.2017 14:32

@Goksi - Goksi , a zašto bi ih pozvali na krivičnu odgovornost?Nekog pešaka pregaze kola.Da li to znači da ministar saobraćaja treba podneti ostavku.Saučešće porodici.Nadam se da će istrga utvrditi , šta se dogodilo.