Selo Dumnice
Rajko Ristić
Selo Dumnice

Rajko Ristić

Selo Dubnice, Foto: Rajko Ristić

U mestu u kojem žive poznati zadrugari glavna tema je rijaliti, u šta se uverila i ekipa „Alo!” kada je posetila meštane trenutno najpoznatijeg sela u Srbiji. Dok smo prolazili kroz uske dubničke sokake, primetili smo da meštani uveliko pripremaju ogrev za zimu, a kada smo jednog od njih zamolili da nam pokaže kuću Marka Kocića, odmah nas je pozvao na kafu.

- Marko i Divna su divne komšije. Ja sam taksista i često sam ih vozio. Uvek sve plate korektno i nikada ne ostaju dužni. Ne prija nam kada ih vređaju što nisu obrazovani, oni možda nemaju školu, ali su dobri ljudi. Marko je momak za primer, on je je spreman da radi bilo šta kako bi zaradio za porodicu. Dosta mu pomaže i majka Vesna, koja radi u Austriji. Tvrdim da ne vara Divnu i da je čitavu priču izmislio neko iz sela - zaključio je taksista Goran, koji nam rukom pokazuje Markovu kuću, a zatim nam savetuje da posetimo lovački dom i Živka Vučkovića, koji je poznat kao Žika DNK, a koji je pričao da je Divna bila ljubavnica njegovog sina.

Do lovačkog doma stigli smo starim makadamskim putem, a narodna muzika koja se čula iz velike drvene kuće najavljivala je veliko veselje. Nismo se prevarili, odmah po ulasku u dom, lovci su nas pozvali da se pridružimo slavskoj trpezi.

Selo Dumnice

Rajko Ristić

Selo Dubnice, Foto: Rajko Ristić

- Dobro došli na Svetog Jevstatija, našu slavu! - reče jedan od lovaca, a kada smo se smsestili, priča je sama krenula... 

- Marko stalno pominje naše selo, što nam veoma prija. Nije kao onaj Gastoz, koji je zaboravio odakle je potekao. Ma dolazimo na venčanje, samo neka pošalju kombi! Napravićemo feštu, bolje da mi budemo svatovi nego neki plaćeni statisti - kaže lovac Milorad Radisavljević, dok mu u reč upada Branislav Marijanović, jedan od najpoznatijih lovaca tog kraja.

Selo Dumnice

Rajko Ristić

Selo Dubnice, Foto: Rajko Ristić

- Marko se nije baš snašao u rijalitiju. Njega samo Maca može da opusti. Bilo bi lepo da kada se vrati iz rijalitija i nju dovede u naše selo, pa da Maca postane dubnička snajka - kaže Branislav. Njegov prijatelj se nadovezao:

- Može Maca da dođe, ali i samo da nabavimo prašak za „prcajzle”- rekao je Milorad Radisavljević, dok su se svi smejali i dobacivali da bi imali šta da pokažu Maci.

Žika DNK

Rajko Ristić

Žika DNK, Foto: Rajko Ristić

U tom trenutku, na vratima se pojavljuje niko drugi do čuveni Živko Vučković, Markov komšija, koji je priznao da je njegov sin bio ljubavnik Divne Milovanović.

- Hoću da uđem u „Zadrugu“. Otkrio bih mnogo tajni u vezi sa Markom i Divnom. Da vam iskeno kažem, Marko se uobrazio posle emisije DNK, digao je nos, a mogu da zamislim šta će biti kada izađe iz rijalitija - počeo je priču Žika i osvrnuo se na najavljeno venčanje u „Zadruzi“.

- Mislim da je venčanje farsa i da od toga ništa neće biti ništa. Smatram da Divna nije žena za Marka, mogao je bolju devojku da nađe. Zato je sada vara - kaže Žika i otkriva kako je njegov oženjeni sin završio sa Divnom.

- Moj sin, sa kojim je, kako se priča, Divna varala Marka, živi u ženinoj familiji i ima tri sina, ali njegovoj ženi ne smetaju te priče. Bilo je šta je bilo, šta da se radi. Oni su klali svinju, tu je bila Divna, malo su se zapili, a kako ona voli da popije, ko će ga znati ko je tu koga dohvatio - zaključuje Žika.

Meštani sela Dubnice su nas ispratili sa osmehom u želji da njihovo selo postane još popularnije i da Maca Diskrecija postane njihova snajka.

Komentari (8)

nedjo

05.10.2017 09:34

zar ove pojave zaslužuju prostor u novinama?

Majda

05.10.2017 13:36

@nedjo - Vidiš da zaslužuju, jer kao i sve ostalo, ni novine nisu kao što su nekad bile, na žalost...

Сале

05.10.2017 12:03

Зато смо као нација ту где јесмо.

gospodja draga

05.10.2017 13:21

ovo je talog zemlje gde živim!

Alo

05.10.2017 18:29

@gospodja draga - Ali neverovatno, kako se redovno prisljamcis na tekst ili dogadjaj koji je za tebe talog.. molim te ako sebe foliras nemoj nas..da ne zelis o talogu da citas ne bi ga ni otvorila .. . Oni koji smatraju vec u naslovu da im se nesto nece svideti ni ne klikcu na tako nesto, ali ti redovno klikces i redovno pises o talogu ,klikci tamo gde nema taloga , uostalom pogledaj gornji komentar o ljudima iz tog kraja. Zita i kukolja svugde ima kao i u tvom kraju mozda jos i vise .

Bojan

06.10.2017 08:37

@gospodja draga - Vama ako se ne svidja nasa zemlja i nas narod, Vi idite da zivite "tamo" negde gde je bolje. Stara nemacka poslovica kaze: "Covek koji mrzi ljude oko sebe, zapravo ne voli ni sebe"

Bojan

05.10.2017 16:02

Dubnica je najlepse selo a Dubnicani najvredniji i najveseliji ljudi na svetu! Ove ljude sve poznajem, to su najbolji lovci, velike saljivdzije ali pravi srpski domacini.

gospodja draga

05.10.2017 18:55

@Bojan - daleko ti lepa kuča sa sve njima