Nikola Kalinić
Profimedia
Nikola Kalinić

Profimedia

Nikola Kalinić, Foto: Profimedia

Istanbulski "kanarinci" su u polufinalu Evrolige uz dosta muke savladali Laboral Kuću, a Kalinić će imati priliku da uđe u društvo onih koji su se već u svom prvom učešću na fajnal foru domogli šampionskog pehara.

- Počeli smo meč sa Laboral Kućom savršeno, poveli sa 10:0, ali nakon toga oni su počeli da se vraćaju. Igrali su odlično u trećoj četvrtini, a u nekoliko navrata bili su gotovo nezaustavljivi. Ipak, na kraju smo ipak pokazali kakav smo tim i zato smo dobili utakmicu - prokomentarisao je Kalinić pre nego što je nastavio:

- CSKA i Fenerbahče su pokazali da su najbolji u Evropi. To su učinili i mnogo puta tokom sezone. Zato očekujem sjajno finale, sa odličnom košarkom.

Fener je tokom poslednje deonice imao strahovitih problema sa realizacijom, posebno u situacijama kod otvorenih šuteva za tri poena. Ipak, Kalinić smatra da ekipa iz svih tih promašaja ima šta da nauči.

- Neke šuteve pogodiš, a neke promašiš. Takva je ovo igra. Zato je najbitnije od svega da ostaneš smiren, koncentrisan i da pobediš. Možda zvuči kao kliše, ali dobre odbrane donose titule. A u poslednjim minutima četvrte deonice igrali smo vrlo dobru odbranu, koja nam je dala pozitivan rezultat - kaže reprezentativac Srbije i dodao da se ovo očekivalo od njega i drugara.

- Osećaj je stvarno dobar. Dovedeni smo ovde da bismo igrali finala i osvajali titule. Svaki igrač koji je došao letos doveden je upravo iz tih razloga. Zato je naš cilj da osvojimo Evroligu. Cele sezone treniramo zbog toga - zaključio je Kalinić.

Finalni okršaj između Fenerbahčea i CSKA igra se u nedelju od 20 časova.