Danijel Jovanović
Facebook
Danijel Jovanović

Facebook

Danijel Jovanović, Foto: Facebook

Ona kaže da je kobne noći Danijel nju satima nagovarao da je primi u goste.

- Posle dugog ubeđivanja sam pristala i Danijel je oko 22:30 došao kod mene sa devojkom. Imala sam goste jer mi je bio rođendan, nisam ni videla da on ima bombu kod sebe. Čitala sam šta je pre toga pisao na Fejsbuku, kako je pretio policajcima, ali nisam to shvatila ozbiljno, mislila sam da se glupira - priča Ružica M. za Informer.

Ona dodaje i da joj Danijel te noći nije pominjao da ga juri policija.

- Nakon proslave, kad su se gosti razišli, Danijel me je zamolio da kod mene prespava sa devojkom. Ustupila sam im sobu. Oko 3 sata posle ponoći, policija je banula u dvorište i opkolila kuću. Bili su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice. Upali su u sobu gde je Danijel bio sa devojkom - kaže.

- Tu curu su izveli iz sobe, a onda su se čuli pucnji. Danijel je ubijen na krevetu, ali ja to nisam videla. Posle su mi rekli da je bombu držao ispod jastuka i da je pokušao da je aktivira kada je upala policija - dodaje Ružica.

Ona tvrdi i da Danijel nikoga u kući nije držao kao taoce, kao što je to objavljeno u petak, u medijima.

- Mi smo se te večeri svi veselili, čak smo i izlazili iz kuće po picu. Bile su tu i moje komšije, porodica sa troje dece, koji žive sprat iznad mene, a onda su se svi gosti mirno razišli. Tek posle je ispao haos i Danijel je ubijen - kaže Ružica.

Danijel je, inače, bio u vezi sa dve maloletne devojke, sa kojima se redovno viđao. Od jedne, koja ima samo 15 godina, nekoliko sati pre tragedije oprostio se statusom na Fejsbuku.

To ukazuje da je on zaista planirao masakr po cenu da i sam pogine.

U romskom naselju u centru Kraljeva, gde živi Danijelova baba Radmila Jovanović, pričaju da je on imao nesrećno detinjstvo. Radmila kaže da je njen unuk prema njoj uvek bio dobar.

- Pričaju da je imao pravu bombu, ali ja ne verujem da je to tačno. To je bila školska bomba. Nije on bio kriminalac, ali je bio čudan, nemiran. Ko zna šta ga je mučilo - priča Radmila.

U policiji su rekli da je Danijel ubijen u samoodbrani.

Komentari (1)

nedjo

30.09.2017 17:51

ludaka na sve strane