Žena,tuga
Profimedia
Žena,tuga

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Nakon što im je saopšteno da je njihova devojčica izgubila bitku za život, doneli su najhumaniju odluku, da daruju njene organe i tako spasu druge živote.

Božanina majka Gabrijela, iako shrvana tugom, kaže za „Avaz“ da je uvek svima govorila da, ako se ne daj Bože njoj nešto desi, daruju njene organe.

I kada se suočila s gubitkom deteta, nije ni sekunde razmišljala kakvu će odluku doneti.

- Uvek bih to uradila. U tom trenutku kao da ti Bog kaže da će tvoje dete nastaviti da živi u drugoj deci i ljudima i da će oni biti spaseni. Znali smo da je prekasno za našu Božanu, da se više ništa ne može učiniti, a njeni organi bili su zdravi. Hteli smo da pomognemo drugoj deci, da njihovi roditelji nikad ne dožive najveću bol koju jedna majka i otac mogu da dožive gubitkom deteta, a koja nas sada razdire. I rekli smo: Neka druga deca prežive - kaže Gabrijela.

Njena tragično preminula ćerkica Božana trebalo je najesen da pođe u prvi razred. Roditelji su svojoj maloj princezi kupili nove cipelice za školu, ali ona, nažalost, nije ni stigla da ih obuče.

- Žao mi je što ih nije ni obula. Nikad čovek ne bi pomislio da može ovako nešto da mu se dogodi. Božana je sa svojih šest godina učinila nešto toliko veliko, što neki čovek za celi život ne uspe. Kažu da su njenim organima spasena četiri života. Dva organa dali su u Nemačku, a dva u Hrvatsku. Nije nam se niko još javio od porodica čiji su najmiliji spaseni. Bog će odrediti hoće li se i kada javiti - govori Gabrijela.

Josip i Gabrijela imaju još tri devojčice, a Gabrijela je trudna peti put i nosi devojčicu. Ističe da će, kada rodi, bebi dati ime Božana.

Komentari (3)

Marko

27.08.2016 00:38

Velika trgovina vlada organima mrtvih ,cak i kradu organe i preprodaju da niko nezna,ORGANSKA MAFIJA

Ceca

27.08.2016 07:15

@Marko - Saucesce hrabrim ljudima i pre svega humanim.Htela bih da lazem gospodji da u nemackoj nesme dase zna ime donatora.Tako daje nemoguce dase neko javi ali sreca kojau je vasa odluka posarila porodicama i njihove molitve zahvalnosti mozete sa sigurnjoscu zamisliti.Gore objavljeni komentar je glupost jer organi se transplatiraju bolesnima mafije nebi bilo daje donatora vise !Jos jedamput hvala na zivotu i pomoci u ime svih transplatisani

Marina

27.08.2016 11:41

@Marko - "nebi", "dase" "daje", "jedamput" sigurNJost, "nesme"..... katastrofa