Đanluiđi Donaruma
Profimedia
Đanluiđi Donaruma

Profimedia

Đanluiđi Donaruma, Foto: Profimedia

Navijači su sa tribina bacili na Donarumu lažni novac, tokom utakmice mladih reprezetacija Italije i Danske u nedelju, na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a na tribini su istakli transparent sa natpisom: "Dolaruma".

Donarumin ugovor sa Milanom ističe sledeće godine, a prošle nedelje je odbio da potpiše novi.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), Rajola je rekao da je sportski direktor Milana Masimilijano Mirabeli pritiskao Donarumu, rekavši mu da bi mogao "celu sezonu da provede na tribinama", ako ne potpiše novi ugovor.

Izvršni direktor Milana Marko Fasone negirao je Rajoline tvrdnje. On je rekao da bi postupak Rajole i njegovog klijenta mogao da košta klub 100 miliona evra.

Rajola je naveo da je klub dao 18-godišnjem golmanu rok do 13. juna da odluči.

"Pogrešio sam što nisam odmah prekinuo ovu paklenu mašinu, uz takve udare nismo mogli da pristanemo. Doneli smo odluku koju nismo želeli. Ne radi se o parama. Pretili su nam", rekao je Rajola.

Donaruma je kao 16-godišnjak ušao u prvi tim Milana i odigrao je 70 utakmica za klub.

Uprava Milana saopštila je da nema nameru da proda Donarumu i negirala da su pojedini članovi pretili golmanu da neće igrati ako ne produži ugovor.

"Naša pozicija je nepromenjena, Donaruma nije na prodaju, pa će igrati sledeće sezone za Milan. Ali, ne možemo da rizikujmo, pa moramo da tražimo novog golmana. Ova neprijatna situacija je mogla da se obavi bez štete za klub,", rekao je Fasone.

On je dodao da će, ako se Donaruma predomisli, klub i eventualno navijači "raširenih ruku" dočekati takvu odluku.