Miloš Teodosić
Profimedia
Miloš Teodosić
Presudio bivšem klubu: Miloš Teodosić, Foto: Profimedia

Odigrane su četiri utakmice, a nijedna nije pripala gostima. Trijumfe su ostvarili Panatinaikos, CSKA Moskva, Lokomotiva Kubanj i Barselona.

Lokomotiva Kubanj je nastavila sa sjajnim igrama. Ruski tim je pred svojim navijačima lako savladao Darušafaku (82:58) i zabeležio petu pobedu u ovoj fazi takmičenja i približio se prolasku u narednu rundu. Ključna je bila druga deonica koju je domaći tim dobio sa 13 poena razlike (25:12).

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Rendolf sa 18, a pratio ga je Dilejni sa 16 poena. U turskoj ekipi se istakao Vilbekin sa 19 poena.

U jednom od derbija ovog kola moskovski CSKA je na svom parketu savladao Olimpijakos (92:85). Briljirao je Miloš Teodosić koji je postigao 21 poen, uz pet asistencija i indeks korisnosti 27. Upravo je najbitnija bila ona trojka koju je postigao devet sekundi pre kraja meča koja je i definitivno rešila svaku dilemu oko pitanja pobednika.

- Odigrali smo odličan meč. Znali smo da Olimpijakos dolazi ovde sa željom da pobedi, ali smo svi pružili dobru partiju i slavili. Hvala navijačima što su u ovako velikom broju došli da nas podrže - rekao je srpski plejmejker.

Njegova partija je oduševila krcatu dvoranu koja ga je ispratila velikim ovacijama kada je izlazio sa terena. Aleksandar Pavlović je pored oslične igre u odbrani dodao devet poena, dok je Ognjen Kuzmić uspeo da se upiše u listu strelaca. U gostujućem timu je najefikasniji bio Dario Šarić sa 18 poena.

Ovim trijumfom PAO je došao do četvrtog mesta na tabeli, sa istim skorom kao i trećeplasirana Crvena zvezda (4-3), dok je Efes pao na petu poziciju sa skorom 3-4.

Barselona se vratila u borbu za prolazak u Top 8. Posle dva poraza u nizu (Laboral Kuća i Brose) španski tim je savladao Žalgiris - 92:86. Odličnu partiju je pružio Huan Karlos Navaro sa 14 poena, dok je kod gostiju Seibutis dao 19.

Posle ovog kola Barsa se nalazi na petom mestu (3-4), a isti skor imaju Olimpijakos i Brose, dok su na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji Himki i Real (po 4-3).