Domaći kroasan mafini
Bakina kuhinja
Domaći kroasan mafini

Bakina kuhinja

Domaći kroasan mafini, Foto: Bakina kuhinja

Božanstvena kombinacija kroasana i mafina, pa još posuta šećerom u prahu. Isprobajte ovo neodoljivo mekano, lisnato i mirisno pecivo. 

Potrebno je:

300-350 g brašna
20 gr kvasca
200 ml mleka
2 jaja
50 g margarina
malo ulja
1 k.k. šećera
malo soli
limunova korica
50 g suvog groždja
malo džema od kajsija

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mleka, dodati šećer, malo ulja, mleko, brašno, malo soli i suvo grožđe i zamesiti mekše testo. Ostaviti da malo naraste, izdvojite manje loptice koje ćete razviti (što tanje, da budu providne), pa premazati margarinom i uviti u rolnicu.

Oštrim nožem rolnicu raseći po dužini, pa svaku polovinu uviti ukrug i stavljati u mafini otvore. Odozgo malo premazati žumancetom.

Ostaviti da opet malo porastu, pa peći na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Sa špricom puniti kroasane i posuti prah šećerom.