Lekar
Stock Photo
Lekar

Stock Photo

Lekar je već nekoliko godina u penziji, Foto: Stock Photo

Amerikanka Keli Rolet (36) tužila je nekadašnjeg porodičnog lekara nakon što je DNK test pokazao da je doktor koristio sopstvenu spermu da bi pomogao Kelino začeće.

Roletova je poslala DNK uzorak sajtu na kome se utvrđuje genetsko poreklo i iznenadila se kada je dobila rezultate koji su pokazali da čovek koga je smatrala tatom nije njen biološki otac.

Ova trideset šestogodišnjakinja je najpre mislila da je u pitanju greška, ali je onda otkrila da rezultati odgovaraju DNK profilu porodičnog lekara! Keli je, protiv sada penzionisanog ginekologa, podnela tužbu zbog prevare, nebrige, emotivnog bola i kršenja ugovora.

Naime, Kelini roditelji, koji su početkom osamdesetih godina prošlog veka živeli na granici sa Vajomingom, su pre njenog rođenja odlazili ginekologu iz Ajdaha. Njen otac je imao problema sa brojem spermatozoida, a majka sa bešikom, pa je bračni odlučio da se podvrgne vantelesnoj oplodnji, gde su kao davaoci sperme planirani suprug i anonimni donor.

Par je tražio da davalac bude student, viši od 180 centimetara, braon kose i plavih očiju.

Međutim, lekar nije ispoštovao želje para, a sudski dokazi pokazuju da je ginekolog tri meseca sprovodio vantelesnu oplodnju koristeći sopstvenu spermu!

Isti doktor je kasnije porodio Kelinu majku i starao se o zdravlju deteta. Kada ga je porodica obavestila da će se preseliti u državu Vašington, doktor je plakao.

"Doktor Mortimer je znao da je Keli Rolet njegova biološka ćerka, ali to nikada nije otkrio porodici", piše u tužbi.

Keli je najpre kontaktirala majku i rekla joj da veruje da rezultati DNK analize nisu bili tačni.

Majka kaže da je bila "razorena" kada je čula ko je otac.

Keli je nedugo zatim pronašla i krštenicu na kojoj je ime lekara Mortimera, zajedno sa njegovim potpisom. Kaže da je nakon toga panično nazvala roditelje.

Porodica Rolet je odlučila da o svemu govori javno kako bi "odgovarali oni koji su prekršili zakon".

Iako smatraju da javnost ima pravo da zna sve probleme, zamolili su za poštovanje privatnosti jer se porodica, kako kažu, tek oporavlja od traume.

Prošle godine je u američkoj državi Indijana ginekolog priznao krivicu u vezi sa sličnim slučajem.

On je koristio sopstvenu spermu u vantelesnoj oplodnji nekoliko pacijentkinja.

Komentari (4)

Milokliz

06.04.2018 13:16

Bravo za doktora

D

06.04.2018 13:31

Sta se bune i on je nekada bio student,sta fali doktoru?

mile

06.04.2018 20:06

,,Makarije čudotvoorac"

Сараџогла

07.04.2018 08:19

Какве везе има што је давалац доца или ,,повисоки студент,,?Отац није имао довољно сперматозоида па онда давај мућку.Што значи та ,,прави,, татко није прави татко.Што би ми сељаци рекли КУЈ ПРВИ ОПАЛИ 'ТИЦА ЈЕ ЊЕГОВА!Мислим када идемо у лов.Који,бре,лов већ идемо да се испонапијамо па куј преживи врне се кући.