Opšta bolnica u Loznici
S. Pajić
Opšta bolnica u Loznici

S. Pajić

Opšta bolnica u Loznici, Foto: S. Pajić

On je po prvobitnoj izjavi rukovodstva bolnice trebalo da koristi slobodne dane do 17. oktobra, odnosno nedelju dana, ali zbog svih okolnosti njemu je produžen godišnji odmor do daljneg.

– Doktor Bojanić ima rešenje za odmor koji nije koristio ranije, tako da se danas i nije pojavio na radnom mestu. Na godišnjem odmoru je do daljneg i za sada ne možemo reći kada će se vratiti na posao, niti bilo kakve druge informacije jer je u toku istraga nesrećnog slučaja – rekli su u službi za odnose sa javnošću lozničke bolnice.

Kako je ranije potvrđeno iz ove ustanove, posle nemilog događaja stanje u bolnici je izuzetno napeto i neprijatno, kako za osoblje tako i za pacijente koji dolaze u strahu kod lekara.

 

Zamenik direktora Opšte bolnice Milan Todorović je potvrdio da su pacijenti očajni, nervozni i u paničnom strahu de se i njima ne dogodi neki slični užas. On je rekao da je smrt dečaka nezapamćena tragedija, ali da baš zbog toga ljudi ne bi trebalo da koriste nesreću roditelja za konstruisanje drugih priča i neistina.

Milan i Zorica Nikodinović u petak su tri sata saslušavani u policijskoj stanici i tamo su pojedinačno, ali i zajedno ispričali sve detalje o danima agonije kroz koju su prolazili od 2. oktobra, kada je njihov sin posle pada polomio ruku.

– Bilo je to za nas jako mučno jer smo ponovo morali da prolazimo kroz sve situacije do trenutka kada je naš Radenko preminuo. Naše izjave će biti prosleđene istražnom sudiji, a on će odlučivati o daljoj proceduri i podnošenju prijava. Naša želja je da istina pobedi i da onaj ko je kriv za smrt našeg sina za to i odgovara – rekao je otac Milan nakon saslušanja.

Vršilac dužnosti javnog tužioca Zoran Nestorović, potvrdio je danas (17.oktobar) da još uvek nije pristigla sva dokumentacija na osnovu koje bi bilo moguće dalje postupati, kao i da ne očekuje da će se to desiti pre kraja ove sedmice.

Komentari (1)

Драгомир

17.10.2016 20:45

Ел ја лепо ономад написах да ће доца Бојанић утећи прво на одмор па ће да настави коришћење боловања од прошле године.Све тако док се не слегне тарапана око смрти детета.И проћи ће ,,но,но,, и никем ништа!Тако је и раније било а тако ће увек бити!