Đovak
Profimedia
Đovak

Profimedia

Pričajte, šta hoćete, Foto: Profimedia

Ni manje ni više Australijanci, poznati po nevaspitanim i bahatim teniserima (Nik Kirjos, Bernard Tomić...), stali su prvi u red da kritikuju Novaka jer je u meču četvrtfinala mastersa u Rimu sa Rafaelom Nadalom ušao u blažu raspravu sa sudijom i pokazivao mu trag. Iako se na kraju pomoću tehnologije utvrdilo da je sudija oštetio Novaka, novinar australijskog lista i portala "Herald San" optužio je srpskog tenisera da je prekršio prvo pravilo gospodstva u elitnom belom sportu.

- Naš Nik Kirjos, kojeg uvek optužuju za sve i svašta, žrtva je duplih standarda belog sporta. Da je on uradio ovo što je Novak, da se raspravljao sa sudijom, bio bi izvrnut osudama i ruglu. Uspostavljanje kontakta sa sudijom je ozbiljan prekršaj u svetu tenisa, a prekršio ga je Novak, ne Nik - napisao je novinar Leo Šlink uoči Novakovog sinoćnjeg polufinalnog meča sa Keijem Nišikorijem.

On u daljem tekstu tvrdi da Nik uvek razumno razgovara (?!), dok Novaka optužuju da je odgurnuo sudiju Karlosa Bernardeša, što Kirjos nikada nije uradio.

- Umesto mišića, naš Nik koristi glas. Vama koji razumete srpski jezik preporučujem da svoje žene i majke držite podalje od televizora kad Novak igra. Na sopstvenu odgovornost možete na internetu pogledati kako je Đoković psovao. Izgleda da je veći greh isterivati pravdu poput Kirjosa, nego gurati sudiju. Fer-plej? Teško - poručio je revoltirani australijski novinar.

Ipak, Kirjos nikada neće biti po svačijem ukusu, pa tako ni Novak Đoković, koji je svoje vaspitanje i korektnost pokazao kad god mu se ukazala prilika, dok razuzdani 21-godišnji Australijanac kao da nema nameru da se primiri. Zanimljivo je da su se zbog Kirjosa sukobili Olimpijski komitet i Teniski savez Australije. Komitet smatra da Nik mora normalnije da se ponaša kako bi nastupao u Riju, dok Savez misli drugačije.

Svi Kirjosovi ispadi

- Ispucao je lopticu na tribinu, a kada ga je sudija opomenuo besno mu je rekao: "Da je Nadal ovo uradio, ne bi reagovao".

- Na turniru u Indijan Velsu svađao se sa publikom, a potom poručio sudiji da "neće više da igra jer je sve sra*e".

- Telefonirao je usred meča na Australijan openu.

- Tokom duela sa Stanom Vavrinkom uputio mu je sledeće reči: "Tanasi Kokinakis (australijski teniser) je imao seks sa tvojom devojkom" (Dona Vekić). Novčano je kažnjen zbog ovog ispada.

- Poručio je Bernardu Tomiću, koji ga je optužio da je izmislio bolest kako ne bi igrao Dejvis kup, "da mu neće čuvati leđa" (!?). Uz to, i podsmevao mu se rečima: "Nemojmo zaboraviti ko drži rekord za najbrži poraz na turnirima."

- Izjavio je svojevremeno da ne voli tenis i da mu se ne sviđa, već da mu je košarka u srcu, ali su ga roditelji naterali da se bavi belim sportom.

- Optužio je olimpijsku šampionku u plivanju Don Frejzer da je "neskrivena" rasistkinja jer je poručila njemu i Tomiću da se vrate odakle su im roditelji došli jer "brukaju Australiju bahatim ponašanjem".

 

Komentari (18)

Srb

15.05.2016 07:52

Koga briga da li vi mislite da je gospodin, nemaju ljudi u svetu sta pohvalno o njemu da kazu zbog zemlje iz koje dolazi ali on bas zbog zemlje i inata ce za 2,3 godine oboriti sve rekorde i verovatno postati najbolji teniser u istoriji. A vi Kirjosi, Mareji, Federeri, Endi Rodik(secate se) mu trazite da li je psovao na srpskom sto vas vise boli od toga sto ima skor sa vama 100-0.

Miki

15.05.2016 07:54

Novinar verovatno australijski ujko cim sve razume.

Prle

15.05.2016 09:19

Ne moze nam niko nistaaa...jaci smo od sudbinee...mogu samo da nas mrzee..oni sto nas ne voleeee :))))

GLUMICA

15.05.2016 09:49

DJOLE, smej se,smej....samo se smej...

Ja sam

15.05.2016 09:53

Pojedini se dokazuje talentom, a poneki spletkama, ne bi li se bar imalo istakli i dobili svojih 2 min medijskog prostora. Idemoooo!

baba roga

15.05.2016 10:05

Australijanci potomci ubica i najgoreg ološa znaju da kritikuju nekog...

Nora

15.05.2016 10:06

Auuuuu..."Gospodine moralni" Leo Shlink....najlepse molim da ne se..s!!! O kulturi nemas pojma ...Sramota!

toti

15.05.2016 10:07

E pa gospodine Leo,šteta što i Nole ne igra za Australiju.Onda bi ga dizao u zvezde.Ionako Australija nema svoje zvezde već dodjoše.Kada neki abordžin bude u teniskom vrhu,onda možete reći australijski igrač.Ovako,samo možete da zavidite našem Niletu i da mu pljunete pod prozor.A u inat će vam opet uzeti trofej sledeće godine.

XXL

15.05.2016 10:48

Ma ko njega jb i njegovo pisanje ne znam šta drugo da napišem kao komentar. Sitna duša da mu se ime čuje pa kako god.

Novi CRO COP

15.05.2016 10:50

Američki hrvat Stipe Miočić postao prvak sveta u UFC-U i kaže: Biti Hrvat nevjerojatan je osjećaj. Mi smo ratnici, spremni na sve. S Hrvatima se ne smiješ igrati, rekao je u najavi ove borbe Miočić i to dokazao u oktogonu. Ostvarila se i njegova šala da će osvojiti naslov za Cleveland prije LeBrona Jamesa.

Realan

15.05.2016 11:54

@Novi CRO COP - Hrvat,mars u tri lepe.

Duda

15.05.2016 12:50

@Novi CRO COP - E, tu mozda, ali tamo gde treba ukljuciti mozak nikako. A to ratnici, da ako vam pomogne Amerika i cela Evropa, inace sami, manji od makovog zrna.

rastko

15.05.2016 16:43

@Novi CRO COP - Vi Hrvati ćete ostati zabeleženi u svetskoj istoriji kao jedini narod koji je u toku II svetskog rata imao koncentracioni logor za decu. Da li i ovo u Hrvatima izaziva "nevjerojatan osjećaj"?!

skorpion47

15.05.2016 13:07

Psi laju, karavan prolazi! Ko je uopšte ova beda od novinara? Je li za njega iko čuo sem rodbine u Australiji?

mirakk

15.05.2016 13:45

Zavist i zloba, Nole samo napred, volimo te!

lilit

15.05.2016 13:52

Vi, koji ste nastali 1770 god, od robijaša ( manijaka, ubica, secikesa, ljudskog otpada), poslatih što dalje iz Britanije na odsluženje zatvorskih kazni, imate još prava da nekom pričate o kulturi i sl.....

posmatrac

15.05.2016 19:51

Svakom od koga je izgubio mec Nole je podario pohvalu i osmeh , sto nikada sam u kompletu nije doziveo,DANAS JE OPET POBEDIO, kada je na tecnom talijanskom jeziku pozdravio i dmacine i publku uz osmeh, a Marej... "cao" ...(kao dete od 2 godine) bio je jadan, kad ne moze da ispostuje domacine ni sa prostom recenicom . Treba uciti pa iako si Skotlandjanin , vise ces vredeti.

Kole

15.05.2016 20:12

Eh, sta bi dali da imaju nekog kao sto je Novak. Danas je posramio sve, organizatore turnira, kolege, zlurade novinare i kriticare. Idemo dalje Nole!